Hej fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
En FIN vecka går mot sitt slut! En vecka med min älskade lilla tjej i HUSET! 
Det mesta är på plats & det känns bara så sjukt bra! Som vi trivs! Jag vill bara mysa hemma, ta hem vänner och familj här och bara umgås! Huset känns så lagom och mysfaktorn är hög! Sovrum med snedtak är verkligen mysigt och ombonat. Och att vi målade om typ hela huset, bytte lister och fogade det är vi verkligen glada för nu! Trapphuset är det enda som vi inte målat, så det blir ett projekt i vår! Och att sitta i soffan med morgonkaffet och titta ut, som tidigare i veckan när det gnistrade ute, så magiskt vackert! Nu vill vi ha minusgrader och lite julkänsla igen! <3
I tisdags va Natta & Noah här hela dan och bara hängde! Vi fikade, gosade med våra små, tog en promis och bara hängde i soffan. Mammalivet! Som jag älskar det! 
Och i onsdags va Jenny, Stella, Johannez & Susanne här och bakade peppisar! Många plåtar blev det och fina blev dom! Barnen fick dekorera med nonstop & kristyr (heter det så?) vi med för den delen ;) och det doftade peppisar & jul i hela huset! Så sjukt mysigt! Ellan myste med farmor, satt i babysittern och lyssnade på julmysik! Sov lite kortare stunder & va bara så duktig! Älskar att ha huset fullt! 
I torsdags va mamma här hela dan! Bästa! 
Idag är det tillträde på banken & sen fredagsmys! Ska plocka fram stakar & stjärnor och fixa julfint till helgen! Skulle träffat ett stort gäng mammor idag klockan 11 men jag har fortfarande inte lärt mig att man inte hinner lika mycket som innan vi fick Ellan! Haha, tidsoptimist javisst! ;)

Nu ska mamman dricka kaffe & ta lite frulle! Ha en fantastisk fredag! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Flytthelg!

Skrivet:    ·  Allmänt
Så va helgen över och flytten har gått! 
Fredagen bestod av att packa, packa och så lite myskväll på det! Vi körde på effektivt i 4 timmar efter att Stella & Jenny varit på fika & plockat fram alla Ellas nallar lagom till att dom skulle packas ner igen! Haha Stella! 
Lördagen började tidigt! 9 kom Gurre med flyktbilen, Jontan & Jimmy började lasta kartonger och möbler. Sen kom våra familjer och packade det sista, jag & Ellan åkte till huset och började styra upp allt när första lasset kommit. Så tacksam för våra fina familjer! På några timmar va det stora på plats! Mamma satte upp gardiner, Lasse fixade lampor, Susanne donade i köket, Jontan kopplade in tvn, nån hämtade pizzor och nån plockade i skåpen. Allt bara flöt på! Ella sov i bärselen nästan hela dan, ville helst vara i min famn och då fick hon det såklart. Lilla skrutt! Ju mer folk och röster desto lättare att somna, nån som känner igen det? :) 
Första natten va magisk! Familjerna hängde kvar ett tag och tog några bira på kvällen, så sjukt mysigt att ha familjen här, huset fullt av folk! Åh! <3 Passar bra när vi har stora familjer och älskar att ha vänner hemma på dika, middagar och bara häng! 
Söndagen och måndagen blev mera fixa, Jimmy tog ledigt så vi hann med! Så nu är vårat walk in closet nästan klart, nästan alla tavlor uppe och ja, lite små grejjer kvar att fixa. Typ Ellas rum. Men än så länge sover hon ju hos oss. En till natt med 7 timmars sammanhängande sömn! Hon är så duktig vår lilla tjej! Och får hon bara sova mellan oss är hon nöjd, då får hon det. Såklart! Men så guld värt att få sova hela nätter. Älskade unge! Hoppas det håller i sig! 
Nu ska jag hämta dagens andra kopp och göra oss klara för besök! Idag kommer Natta & Noah! Puss på er! Bilder på huset kommer! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Long time, men veckan har rullat på och nu är flytten nära! Haft en mysig vecka med iskalla promenader, lite pack och fix i lägenheten, mammabrunch här hos oss i onsdags, återbesök hos barnmorskan i måndags & mys med mamma! Idag är Jimmy ledig & ska fixa det sista i huset, städa av och lite sånt. Va där och kollade igår och vilket jobb han har gjort! Tillsammans med lite familj & vänner, men sjukt proffsigt! Listerna blev, tillslut, super! Men den där äggskalsgula färgen fick vi måla över och då! Helt nytt rum!
Sitter och dricker kaffe här med Ella i knät! Igår natt, så bra natt, sov 7 timmar i sträck! Vår duktiga lilla tjej! Och inatt, 8 (!!) timmar utan mat! Somnade 22:30 & vaknade 06:30! Och då va hon inte helt ifrån sig av hunger. SÅ duktig!! Hoppas det håller i sig, men tänker att Ella kan bli lite orolig första nätterna i nya huset, förbereder oss på det. Men så tacksam! Så många timmar i rad är så guld värt! 
Nu ska jag fylla på lite kaffe & busa med vår lilla skatt! <3
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Hej krispiga måndag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Så va helgen slut och måndagen är här igen! 
Bästa helgen på länge med allt från fredagsmys med lilla familjen till julstämning och julbak, glögg & fina vänner! Fantastiskt! En hel lördag utan jobb i huset för min Jimmy, spenderades istället hos Natta, Adrian & Noah! Började tidigt med glögg, bakade saffransbullar med vaniljfyllning - saftigt värre - kola med lakrits och så lite tacos på kvällen. Och barnen skötte sig så bra! Ella är ju lite mammig på kvällarna men jag börjar bli van. Får hon bara mysa i min famn så är hon nöjd. 
Första gången sen Ella kom som jag smuttade alkohol, och ja, det va ju inte helt tokigt! ;) Sjukt mysig lördag med stor dos av julstämning! Det ska börjas i tid! 

Kom just hem från en krispig promenad med Natta & Noah. Idag blev det åkpåse för Ellan, kyligt men skönt. Nu äter jag sen lunch & Ella sover i vagnen. Ska planera lite inför onsdag då mammorna kommer hit på lite brunch! 
Och vet ni? Inatt sov Ellan 7 (!!) timmar i sträck! Somnade 22 och vaknade 05. SÅ tacksam när det händer, man vet ju att det kan ändras snabbt. Vår duktiga tjej! <3 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Dålig uppdatering här på bloggen den här veckan! Sorry för det! 
Men nu är det fredag (igen) och solen skiner! Lyx att få va hemma med Ella, spendera dagarna med min lilla skatt, ungås med mami, Natta och andra mammor, njuta av lugna mornar med kaffe & Nyhetsmorgon (jag vet att jag tjatar, men alltså bästa sättet att starta dagen) gå långa promenader i 10 gradig höst (bara det!) LYX. Även om jag såklart saknar jobbarkompisarna och den vardagen en smula. 
Veckan då? 
Mamma har varit här lite, vi har börjat packa delar av köket som vi inte använder oss av, fått hem paket från både Åhléns, Bauhaus och nästan blivit klara med huset! Målningen klar och tapetsering i kök & Ellas rum klart! Lite lister kvar bara. Åkte ut i tisdags kväll och kollade, fortfarande svårt att greppa att huset är VÅRAT! När man kör upp med bilen utanför och sätter nyckeln i låset, ja den känslan! <3 

Hade visning av Aktervägen i tisdags men marknaden är svår nu. Kanske blir så att vi får hyra ut tills marknaden stabiliserat sig lite. Så sjukt många objekt ute, verkligen köparens marknad nu. Men det löser sig, flyttlasset går nästa helg oavsett! Nästa helg!! Galet! 
I onsdags va Natta & Noah här och myste. Vi gick prom och barnen sov gott i vagnarna så vi fick äta lunch i lugn och ro. 3 timmar har Ella snittat i vagnen den här veckan, duktiga tjejen! Mysig vecka. Idag jobbar Jimmy hemma, men ska ut till huset i em, sen tar vi fredag! Imorrn ska vi till Natta, Noah och Adrian och baka lussebullar, julgodis, dricka glögg & äta tacos. MYS! Det gäller att passa på och mysa av december redan nu! 
Ha en fin fredag nu! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej söndag! 
Inte riktigt samma feeling som i fredags, men ändå en söndag! Och inte vilken söndag som helst, Fars Dag! Kommer fira lite ikväll hos m&p, äta gott och mysa! Såklart att presenten till Jimmy inte kom i tid, så får ge den på måndag antar jag. Så typiskt! Jimmy är i huset och fixar! Fick just en bild att Ellas rum nästan är klart! Små grå elefanter! Åh kommer bli så fint!  Har inge umgåtts så mycket som jag velat den här helgen, men så får det bli! Snart är det inflytt och DÅ!  Bara hålla ut! 
Igår kom Jenny & Stella och myste med oss hela dagen och idag har vi varit inne jag & Ella. Tog oss ut på en timme i regnet och nu sover Ella i babysittern. Snart kommer Jimmy och vi drar mot Harg! Riktig söndagsmiddag blir det! 
PUSS så länge! 

Och grattis fina pappa Boje och mon älskade Jimmy! Ni är bäst! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Bästa fredag! Klockan är efter 10 och jag & Ella har just fixat frukost här. Ellan sitter i babysittern och jag dricker kaffe. Missade gärna Nyhetsmorgon här! Ammade i sängen imorse och hann både ta en snabb, med betoning på snabb, dusch, bädda sängen och sminka mig! Skön start på dagen! Och så jobbar Jimmy hemma. DRÖM! 
Natten då? Tänk att det är det ständiga samtalsämnet bland småbarnsföräldrar, nätterna och bajsblöjor haha! Och så faserna, inte att glömma dom! ;) Hett samtalsämne! 
Somnade sent igår, Ella har ju varit har ju varit ganska kvällspigg och igår efter att Ida & Annica och mamma gick så tog set en stund innan hon kom till ro, 23:30 somnad vi. Testade även inatt att bära över henne till nestet när hon sov djupt och där som hon sen till 05:15 (nästan 6 timmar utan mat! Duktiga lilla tjej!)  Men hon sov lite oroligt mellan 04-05:15 inte vaket utan sovandes, men jag dov ju lite halvt då istället. Ammade vid 05 & och somnade om sen. Vaknade med Jimmy 07:20 typ och somnade om lite till. Skönt när man inte måste upp till nåt! Idag ska vi mest mysa inne, kanske ta en prom, och sen till huset och BVC på em! Spännande och se hur mycket hon har ökat vår lilla tjej!  
Och så efterlängtat FREDAGSMYS sen! <3
Gårdagens middag SÅ mysig btw, Ella fick gosa hos Ida, en klar favorit och träffa Annica för första gången! Mysigt och se att livet innan Ella faktiskt funkar lika brs nu som då. På ett annat sätt bara, på Ellas villkor. 

Nu ska jag underhålla Ella lite! Ha en fin ftedag kära ni! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Helgen går för fort!

Skrivet:    ·  Allmänt
Måndag igen! Helgen har rusat iväg! 
Jimmy har varit i huset både lördag och söndag och spacklat & målat. Mon duktiga Jimmy! Så nu är hela undervåningen köar! Bara tapeten i köket kvar och så vårt sovrum uppe plus Ellabus rum. Där vi oxå ska tapetsera, små grå elefanter. Tapeten är verkligen så fin! Men hela nästa helg är oxå tanken att vi ska fortsätta. Sen har vi en bokad helg emellan och så är vi framme vid föytthelgen! Längtar!! 
Vi va och hälsade på pappa Jimmy & Robin i lördags, jag & Ella tog först en prom ut till Arnö och Jenny & Stella, sen gick vi bort ihop. Och det är ju så nära! Om man går igenom bostadsområdena så tar det max 10 minuter. Sjukt mysigt att ha nära och i januari kommer det ett tillskott i den familjen oxå! Mysigt! 
Sen va vi hos Jimmys morfar & mormor på kvällen och fick mat. Älskar att va hos dom! Så mysigt när det ständigt doftar mat, det finns alltid hemmabakat fika & mormor bakar alltid nån form av paj med vaniljsås till mig, eller nån småkaka, det är det fikat jag gillar bäst, annars äter jag knappt fikabröd. 
Men att dom alltid tänker på sånt! Fick finaste bilderna när både Hasse & Maj-Britt höll Ella, fyra generationer. Så fint. Och hon trivdes!  <3
Igår va Ida och Tage här och myste! Tog en långpromenad i det fina vädret sen lunch och fika. Och vet ni? Igår sov Ella 6 (!!) timmar i rad på natten! Somnade 22 och vaknade 04 för mat, sen vaknade hon 07:30 igen. Vår duktiga tjej! Får hoppas det går åt rätt håll, vet att det kan ändras ofta men man får va tacksam för alla bra nätter!  
Imorse tog vi sovmorgon jag & Ella. Va lite vakna mellan 05-06, så imorse sov vi till 09:20. Så skönt! 
Ha en fin måndag fina! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Älskar fredagar! Mera nu än nånsin! 
Fredag betyder att Jimmy jobbar hemma, vi kan äta lunch ihop när jag & Ellan varit ute på prom & så betyder fredag FREDAGSMYS, början på HELG ihop & efterlängtad familjetid!
Bra natt! Ella somnade 22, åt vid 03 och sen igen vid 7:30. Dröm! Så tacksam! 
Veckan har gått fort! Tiden bara rusar, galet. 
Träffat Sandra, gått promenader, myst i soffan  framför serier, ätit lunch på stan med Gunilla, haft mamma här, ätit i Svalsta och ja, det va den veckan. Stina frågade i början av veckan om jag hade tid för lunch. "Jaaaa, nästa vecka på onsdag kan jag". Haha, mammaledig och fullt upp! Bokad kalender. Men ser även till att boka tid för dagar när jag bara ÄR. Har jag bokat lunch nån dag, mammaträff nån dag och BVC nån dag så ser jag till att ha en dag hemma när vi bara myser hemma jag & Ella. 
Mammalivet alltså, älskar det! <3
Och vilken pigg liten tjej vi har! Idag har hon suttit i babysittern hela förmiddagen och bara jollrat, skrattar och bara varit så med! Älskar att det händer saker med Ella varje dag! Vilken utveckling! Så stolt mamma <3 

Nu ska vi klä på oss och ta oss ut i dimman. Sen i eftermiddag åker vi till huset och spacklar lite och mäter. Sen myskväll! 
Ha en fin fredag! <3
(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt