Soliga underbara vår!

Skrivet:    ·  Allmänt
Vilket väder! 
Som en varm sommar, ljuvligt! Och det är verkligen fint ute nu, grönt och knoppigt. Fullkomligt älskar den här tiden och att få uppleva våren med Ella och va mammaledig och dessutom i HUS - dröm! 
Påsken va fin! Blandat med lite släkt & påskmat, finväder, förkylning och tänder som spökat, två nätter med sämre sömn och bakslag (inte så konstigt om man är liten och har både feber och ont i munnen) men oxå hemmafix, grillat korv till lunch, njutit av vädret, planterat på altanen och varit bara vi. Så sjukt välbehövligt! <3 Längtar mer än nånsin tills mitten av juni när vi har 8 (!!) hela veckor ihop lilla familjen! Magiskt är bara förnamnet. 

Annars då? Ellan är förkyld som sagt men åter till rutiner och läggning efter 2 jobbiga nätter i påskas. Nu har även jag testat att natta med goda resultat! Igår somnade hon på 2 minuter. Vaknade första gången vid ett och somnade om direkt, vaknade igen sen vid 03 och fick flaskan, men då va hon ledsen, hade nog ont i munnen. Pluttan! Kan tanden bara komma upp? Sen är det ju såhär, vissa kvällar kommer gå som på räls, vissa nätter underbara med hela nätter av sömn och så vissa kvällar med skrik och gråt och en timmes läggning, och vissa nätter sämre med sömn. Upp och ner! Försöker acceptera att det är så det kommer va när man har barn. Bara att förlika sig med det! Men att vi numera har kvällarna ihop jag & Jimmy! Det ni! Det har vi väntat på och längtat efter! <3 

Amningen har jag börjat fasa ut & det tog typ en vecka innan kroppen ställdes om ordentligt. Ammar kväll och morgon men inte alltid. Kommer snart fasa ut helt. Och det är blandade känslor! Det har verkligen varit både så sjukt mysigt! Sån fin kontant vi har haft under våra amningsstunder. Sen har det oxå varor tufft, att bröstet har varit inte bara mat, utan mer närhet och napp.. Men när Ella numera inte är så värst intresserad så känns det faktiskt i mammahjärtat! Det va väl det här jag ville? Haha! Man är aldrig nöjd! 

Förkyld som tusan här! Blä! Försvinn alla otäcka baciller! PUSS på er! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Skärtorsdag & sömn

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina! 
En liten update såhär lagom till påsk och långledigt med min lilla familj! Ska bli magiskt att få va bara vi, men oxå fira påsk med både Jimmys och min familj. Och så finväder på det! ☀️ 

Vad har hänt sen sist? Mycket. En piggare mamma och en nöjdare bebis. Win win!!
Jag flyttade ner till soffan i fredags och har sovit får sen dess. Jimmy har tagit nattning på kvällen och även nätterna. Och ja, det har verkligen gått över all förväntan! 
Hade väntat mig så mycket skrik, en ledsen Ella som mest ville vara i mammas famn med tutten i munnen, men nej. Pappas trygghet va good enough. SÅ skönt! <3

Nattningen har i snitt tagit 15-30 minuter. Ibland skrik, ibland lite gråt och nån kväll inget av det. Jimmy har funnits där hels tiden. Sen har hon vaknat i snitt 2 ggr innan vi har lagt oss men då har det räckt  med att Jimmy gått upp, ibland tagit upp och ibland lagt handen på och sen har Ella somnat om direkt. Några nätter har hon vaknat och fått flaskan vid 02. Någon natt fick Jimmy kriga i en timme, då va hon ledsen, nån natt vaknade hon till men somnade om efter att Jimmy lagt handen på. Inatt somnade hon 20:00, vaknade 2 ggr innan 22 men somnade om direkt. Sen sov hon till 06:30. Alltså DRÖM! 

Känns så skönt att vi tog tag i det här, för att samsova med en tuttig liten tjej som vaknar varannan timme hela natten det tar på krafterna och funkar inte i längden. 
Nu håller vi tummarna att det fortsätter funka och att även jag kan börja natta snart!
Tror dock oftast att det är lättare och går snabbare när männen tar nattning på kvällen! 
Klart det kommer komma bakslag men unnar mig att va lite glad för att det faktiskt har funkat! 

Annars har veckan varit mysig. Måndagen spenderades hos m&p, avslutade dagen med middag när Jimmy kom från jobbet. 
Tisdagen gick vi ut till Therese i Bryngan och mammorna mumsade brunch när barnen röjde! Haha! Snart kommer det lossna för Ellan med krypet, hon försöker såå! Frustrerad ja! ;) 
Så sjukt god och fin brunch! Och alltid lika mysigt att träffa mamas. 
I onsdags hängde Josse, Jenny & Susanne här. Vi käkade lunch, tog en långpromenad i solen och fikade på altanen. Vilken dag! Och varmare ska det bli! Drömmen nu när vi alla är lediga till påsk! 

Nu vaknade Ella i vagnen, sover så skönt på altanen. Bästa!  Och om vi trivs i huset! Speciellt nu när det börjar bli VÅR!! 
Puss på er och Glad Påsk! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Söndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej söndag! 
Sorry vänner för dålig update. Men veckan har  bjudit på för LITE sömn och orken har lyst med sin frånvaro. Utan sömn blir man tokig, ja lite så är det. Det har inte handlat om att Ellan har varit ledsen på nätterna, men hon vill amma allt ifrån varannan till varje timme och tillslut blir man tokig. Kommer aldrig in i djup sömn och får aldrig vara själv. Ni som vet ni vet! Men i fredags fick jag nog och vi bestämde oss för minst 3 nätter framåt, där Jimmy skulle ta läggning & nätterna. Ska tillägga att Ellan somnat i min famn på kvällar och sovit mest mellan oss. Jag skulle sova på soffan, för att få henne att hitta trygghet i nåt annat än bröstet. 
Hittills har det gått över förväntan men jag kommer skriva en update när det gått nån vecka. Amning är verkligen så mysigt men kan oxå göra att man som mamma blir fast, känner sig låst och får agera napp. 
Har dock fått sova gott två nätter nu och är mer utvilad än tidigare. 

Nu är kaffet uppstucket och vi ska iväg på lite söndagsfika i Svalsta. Puss från oss! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Friday baby!

Skrivet:    ·  Allmänt
Finally friday! Inge för att veckan gått speciellt långsamt men ändå. Fredagar är uran tvekan den bästa dagen! 
Jimmy sitter på övervåningen och jobbar, Ellan sover i vagnen på altanen och mamman njuter av kaffet, Nyhetsmorgon och fredagskänslan! Hoppas Ellan sover en stund nu, somnade sent igår. Först slocknade hon i min famn 19:20 sådär, sen vaknade och va sådär PIGG glad och ville leka. Så ja, hon somnade sent och inatt har vi vaknat flera gånger både jag & Ella. Så kan det va. Natten till igår va betydligt bättre med 5 timmar i egen säng. Ni som vet ni vet!

 LYX och typ det enda jag drömmer om just nu, men ett steg i rätt riktning och den här veckan har ändå varit skaplig! 

Veckan annars? Hängt med Natta & Nois, gått promenader och ätit lunch. Hängt med mamma och varit på babysim. Igår va Jenny & Josse här och myste hela dagen! Började med sopplunch, sen promenad när barnen skulle sova och så fika när vi kom tillbaka. En heldag! Så mysigt att ha så många nära! <3 

Idag BVC, annars ska vi nog chilla mest! 
För övrigt trappat ner lite på amningen och det verkar gå bra. Gröt med päronpuré, ersättning & välling går hem hos fröken! Däremot är det högst oklart va hon tycker om burkmaten.. Antingen är hon bara ovan med konsistensen, det är ju betydligt fastare än hon är van vid, eller så är det JA mamma ge mig mer, (samtidigt som jag försöker bajsa) för lite så låter det, eller BLÄÄ va är det hääär?! Haha! 
Ibland är det svårt att tyda dom små!  
Trevlig helg! <3

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Måndag igen!

Skrivet:    ·  Allmänt
God morgon fina ni! 
Så va det måndag igen. Efter en sjukt bra och mysig helg känns det ändå okej! 
Lördagen spenderades i Natta & Adrians nya hus, jag & Ellan va på plats och packade upp medans Jimmy och grabbarna körde lass. 3 vändor med flyttbilen så va det mesta på plats. Kommer bli så fint! Och nu har vi verkligen NÄRA! Sån lyx!! Vi kan lixom hänga hur mycket vi vill och ha krypavstånd hem! Perfekt efter alla grillkvällar med bubbel! ;) Sjukt mysigt. Och för våra små sen, att kunna gå och cykla till varann. Åh!! 

Söndagen myste vi bara hemma hela familjen! Tog en prom, Jimmy fixade sin arbetsplats, utegruppen ställdes på plats, riset på framsidan plockades bort likaså utebelysningen på altanen. VÅR i sikte! Och Ella fick inviga sin nya sittdel! Hoppas det kan bli en hit för vår lilla nyfikna tjej som för övrigt fyller 7 månader idag! Tänk! 7 månader! På fredag ska vi till Anita på BVC och väga och mäta. Tror vi passerat 7 kg nu! Whoop! Duktiga lilla tjej! Snart är vi oxå ur fas 5, haha! Enligt appen 4 dagar kvar. Inte för att vi märkt SÅ mycket men lite mer frustration kanske, lite mer närhet och lite mindre självständig. I början av fasen märkte vi av mardrömmarna, Ella kunde vakna och va så ledsen, nästan fortfarande sovandes, men det har blivit bättre. Mar har vi börjat med mer och mer dagtid. Igår ammade jag bara lite på morgonen och sen på kvällen.  Däremellan fick hon ersättning, välling och gröt. Provade spagetti & köttfärssås som burkmat igår och jaaa, svårtolkat! ;)  Men det va ju första gången oxå. 

PUSS på er! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt