Tisdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina! 
Blir inte jättemånga inlägg här, men jag håller i! Hoppas ni ändå går in och läser då & då. Alltid lika roligt att se att så många hittar hit! 
Livet rullar på! Ella blir 5 (!!) månader den 1 februari! Korrigerad 4 månader. Dagarna går undan, har ofta saker planerade och få dagar vi inte har nåt på hela dan. Hänger med Natta & Nois så ofta vi kan! Och även andra mammor. Lärt känna så många och det är kul att träffa mammor man kan utbyta saker med, ge varandra tips och trix. På torsdag ska vi äta sopplunch följt av bebissång! Ska bli mysigt! Igår va vi hos Amanda och hade playdate med dom små.I em kommer Sandra hit & myser. Så ja, dagarna rullar på. 
Dock inte alltid så glamoröst som man kan tro. Jag jobbar ständigt med att inte jämföra oss med andra, ganska oundvikligt, men jag försöker. Och det gäller att fokusera på vad som går bra, vad som funkar här & nu och vad vår Ella har utvecklats i. Istället för att fokusera på det som inte funkar. 
Okej, så en liten än update då!
Vi hade lyxen att Ella sov hela nätter, utan att äta på natten, fram till nyår ungefär. Då började hon vakna 1-2 gånger för att äta. Men vi somnar alltid om efter vilket är så skönt! 
Ella är en pigg & glad liten tjej! Mycket energi och vill vara med, se och titta. Älskar när man sjunger för henne, busar, kittlar och myser. Vill gärna bli buren, men funkar oxå att sitta i babysittern, eller ligga på täcket. Babblarna är en stor favvo och skönt för mamman att få saker gjorda! Älskar att sova i vagnen, och kan nu även ligga vaken och titta ut. Lite svårt att komma till ro på dagen om inte vagnen är med, det händer för mycket runtomkring för att hon ska somna. Ganska kvällspigg tjej men sover oxå till 8-9 på mornarna. Oftast! Skönt tycker mamman! ;) 
Vi ska börja med lite kvällsrutiner, att tidigarelägga henne så hon blir trött och kommer ner i varv lite tidigare. Och att somna utan att va i famnen eller vid bröstet. Men hon ska va mogen för det.  Hon sover mellan oss nu och även om det kommer bli SÅ skönt när hon sover i egen säng så är det bra mysigt! <3
Nappen funkar inte än, hon fattar inte grejen även om hon inte tycker att den smakar äckligt.. 
Försöker fokusera på det som Ella kan istället för det som inre funkar just nu! Men ibland är det svårt. 
Nu ska jag sätta på kaffe! Ellan somnade just. Puss på er! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon torsdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter med Ella i knät, hon blev trött av frukosten och nu myser vi till Nyhetsmorgon. Kaffet är varmt men ute ser det krispigt ich kyligt ut. 9 minus imorse när Jimmy gick upp. Det är kallt! Ska nog ändå ge oss ut på nån prom, det är det bästa sättet att få Ella att sova middag. Och nu kan hon även ligga vaken i vagnen och titta, så skönt.
Veckan har hittills gått snabbt! I måndags hälsade vi på Wiggo hemma hos Jenny & Robbin. Men han är ingen liten kille, nästan lilla stor som Ellan är nu! Tänk va olika det kan va! Ella kan fortfarande ha stl 56 på body men gärna 62 på byxor. Speciellt Newbie som är så små och tighta i magen. Men snart får vi gå över till 62 även upptill. Min lilla tjej! <3

I tisdags hängde vi med Natta & Noah. Drack kaffe och myste. Vlora & Tiana kom oxå förbi.  Jimmy hade styrelsemöte och kom sent, tur att det snart är helg igen så vi får umgås lite på riktigt. Igår jobbade han hemma och även imorrn, det är mysigt. Även om han jobbar så är han ändå nära oss och kan pussa lite extra på mig & Ella. Igår hade vi sopplunch hos Natta med två för mig nya mammor! Isabelle & Therese. Så roligt att träffa lite nya mammor och dagarna är så mycket roligare när man umgås! 
Önskar er en FIN torsdag! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Underbara fredag med min lilla familj! 
Jimmy är hemma från Köhln sen i onsdags natt, planet lyfte trots snökaos på Arlanda, dock lite senare än beräknat, men vi fick hem vår pappa Jimmy och det är huvudsaken! <3
Hade längtat så! 
Nu dröjer det ett tag till han ska va borta igen, även om det gick bra så fort söndagen va förbi. Ellan och jag hade det så bra hos m&p, fick mat serverad och sällis, guld värt! 
Hade två jobbiga eftermiddagar där med Wlla, så det va verkligen skönt att jag inte va själv då. Bara sånt gallskrik, från glad till jätteledsen på 0 sekunder. Man fattar noll. Men tror mycket handlar om utvecklingsfasen, det ÄR mycket som händer vid 4 månader. Och det blir kaos i dom små huvudena. Skrutt! Avbokade en middag i onsdags, Ella behövde lugn och ro och jag med för den delen. Allt för Ella! Alltid! 
Verkar inte vara ensamma om upplevelse ang fasen, många mammor som upplever samma. Vill vara nära & att sitta själv går bara korta perioder, sömnen kan krångla, mer ledsna och mer krävande bebisar. Hoppas dom kommer ur fasen snarr, både Noah, Ella & ni andra bebbar! 

Kom hem från Natta för en timme sen,  promenad, myst med våra små och fikat! Sitter i soffan nu och matar Ella, snart kommer pappa Jimmy hem & då blir det hemmagjord pizza & mys! Imorrn kommer Natta, Noah & Adrian på sushi och vinprovning! 
Trevlig helg! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

8 minus

Skrivet:    ·  Allmänt
Go kväll! 
Sitter i soffan här hos m&p och Ellan äter. Mamma står i köket och lagar lax, jag fick äran att bestämma mat nu när vi bor här! Underbara dom! Får allt serverat, vaknar och får ta en lång dusch, kommer ner till dukat bord och go frukost! 

Sen har vi myst, gått långpromenad, handlat lite och levt i mjukisar. Kollat film på eftermiddagen och nu snart middag! Sån lyx! Sjukt mysigt att bo här även om vi saknar ihjäl oss efter vår pappa Jimmy! Och skönt att få lite avlastning med Ella. Förmiddagarna går hur bra som helst, men framåt eftermiddagarna är det lite mera otåligt, trots att Ellan sovit middag. Men läst att det kan vara så. Allt som oftast har vi en glad och nyfiken tjej som vill va med överallt! Det händer så mycket varje dag! Älskar att få se och vara med om all utveckling och att vara mamma till min lilla tjej! 
Fantastiskt fint! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Söndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina
Tuff söndag. Jimmy åkte till Tyskland i förmiddags och det känns fortfarande så jobbigt! Usch. Tårarna rann när vi lämnade huset, Jimmy lämnade av mig & Ella hos m&p och här ska vi bo nu till onsdag när han är hemma igen. Så skönt med sällskap och så får mamma & pappa mysa med Ella så mycket dom bara vill. Men vad jag saknar honom! <3 
Tiden brukar ju gå snabbt så vips är det onsdag kväll och han är hemma! 
Veckan annars har varit bra! Onsdag träffade vi Natta & Vlora med deras små, Felicias Charlie hade feber. Vi drack kaffe och myste med dom små. Torsdag lunchade vi på stan med Linn & Elenor, så mysigt! Sen kom mamma och vi gick långpromenad ihop. Fredag jobbade Jimmy hemma och vi va på BVC och vägde & mätte Ellan! Så stor tjej! 5290g & 59,5 cm. 
Bravo min lilla skruttfia! Följer sin kurva fint. 
Sen tog vi fredagamys och firade med att köpa havregröt till Ellan! Lovar att filma när vi testar första gången! <3

Ha en mysig söndag nu! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hej fina!

Skrivet:    ·  Allmänt
Tisdag och vardagen är igång! 
Kändes SÅ jobbigt att Jimmy skulle börja jobba, söndagsångesten va ett faktum. Men så fort måndagsmorgonen va gjord, kaffet i magen till Nyhetsmorgon & hela dagen spenderades med Natta & Noah kändes det så mycket bättre! 
Låg i soffan och myste i söndags, kollade serier och bara tillät oss att va. Skönt efter lördagens kalas, firade Stella med släkten och Ella va inte på topp. Pluttan! 
Ledsen, övertrött och tills vi förstod att hon bara ville va i min & Jimmys famn va det ett mindre kaos, allafall om ni frågar mig.  Svårt för alla vill ju mysa. Säkert ingen annan som ens tänkte på att Ella va lite ledsen. Men sjukt tufft för mig! Alla dagar kan inte va på tipp med en liten! Så är det bara! Ni som vet ni vet.

Söndag em åkte jag iväg på mitt första Bodypumppass med Natta! Och jäklar va kul! Laddade inte på så mycket vikt men har SÅ ont!! Får se pm vi lyckas pyssla så man kan få ihop 2 pass i veckan allafall, annars blir det ett dyrt medlemsskap! ;) 

Imorrn ska vi träffa mammorna igen! Äntligen! Om nu inte Charlie är sjukis, han hade visst feber nu. Ev en lunch på stan med kollegor och sen är det typ helg igen! PAUSA där. 
Vill inte ha söndag! Då åker Jimmy till Köhln och jag & Ellan måste klara oss utan pappa Jimmy i 3 hela nätter. Usch!! Den är inte rolig!! Men det tänker vi inte på nu! Flyttar nog hem till m&p, eller om mamma kommer hit och sover. Tänker att vips är han hemma igen, så måste man tänka! <3

En liten update från oss! 
Annars myser vi mest, Ella är busig och älskar när det händer saker! Skrattar & ler och är så mycket med! Kan sitta längre stunder i babysittern & låter mamman dricka kaffe på morgonen. Sen sover vi rätt länge på morgonen, imorse vaknade vi 9:30, men då har vi en kvällspigg tjej istället! 

Älskar livet med er! Min fina lilla familj! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Gott nytt 2019

Skrivet:    ·  Allmänt
Så va det nytt år! 
2019
Lyckat nyår med familjen Lindblad! 3 rätters som alla andra, bubbel och fint amarone. Så gott att få smaka på lite rödvin, gott mustigt rödvin till oxfilén. Köpte brasiliansk oxfilé och lagade en inbakad variant, så mört kött! Till det en rödvinssås och hasselbackspotatis. Till förrätt filogegsbitar med gräddfil & löjrom. Gräslök och finhackad rödlök. 
Till efterrätt gino med vit choklad. Så gott! 

Kvällen gick snabbt! Även om vi sågs redan 15. Höll igång 12 timmar, tog på oss kläder och gick ut och såg raketer över vattnet vid tolvslaget! Ellan va vaken HELA kvällen och somnade med mig vid 02, familjen fick tag i en taxi vid 03. Sen sov vi gott till 10:30 på morgonen. Att vår lilla tjej har så svårt att sova på dagen, om det inte är en timme i vagnen såklart. Hon är så nyfiken! Men vaken och glad nästan hela kvällen. 
Nyårsdagen spenderade vi hela em i soffan, Jimmy & Ella sov, jag med en liten stund.  Så skönt. Då va vi lite trötta. 
Jimmy jobbar hemifrån idag, första dagen sen julledigheten. Och om vi har myst! Jimmy & Ella har fått så fin kontakt på dom här dagarna  när han varit hemma mer. Mysigt att se!
Nu kämpar vi på med både flaskan & napp! 
Puss från oss! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt