Hej fina!

Skrivet:    ·  Allmänt
Så roligt att ni fortfarande är inne och läser, det gör mig GLAD! 
Klockan är snart 9, jag ligger på sängen och har gjort ett försök att få Ellan att sova middag i sin säng! Just nu sover hon, får se hur länge det dröjer innan hon vaknar! Haha! Vill att sängen ska va nåt mysigt och positivt.
Barn och sömn.. Alltså. Ett omdiskuterat och intressant ämne som kan få mig att vilja läsa på mer för att förstå samtidigt som jag kan bli tokig. För det finns inget Quick fix, det finns inget som funkar för oss som funkar fullt ut för nån annan. Och tvärtom. 
När Ella va liten (sjukt att man kan säga så nu!) sov hon HELA nätter. Och även om det va mellan oss så sov vi! Dröm! Många frågade oss om vi sov.. och ja, hela nätter! Vaddårå? Typ så. 

Nu har hon fått för sig att hon inte vill sova i egen säng & att gärna amma på mamman hela nätterna. Och ja, jag liggammar, så behöver ju inte gå upp, men NU börjar jag känna mig trött. På riktigt TRÖTT. 
Blir lättirri på saker jag annars skiter i osv. Ni fattar. Så nåt måste vi väl göra. Frågan är bara vad och hur. Kan man bara få en manual till bebisarnas sömn? På dagarna sover Ella bra, vagnen ute funkar bäst. Men på kvällarna vill hon vara nära. Och hur mysigt det än är så vill man lite ha egen tid nu, det är lixom dax. Måste komma igång på riktigt med träning oxå, den kommer göra massor! Hej endorfiner jag har saknat er! 

Det va allt för nu! Här kommer lite bilder från veckan! Puss! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina! 
Måndag igen! Har alltld lite söndagsångest nu förtiden. Vill bara att vi ska va hemma hela familjen, älskar ihjäl mig på helgerna när vi får bara va, tillsammans. Vakna ihop, spendera dagarna ihop och så njuta av helglyx, ett glas vin och lite gott. Skönt ändra att veckorna rullar på med diverse roliga innehåll! 
Status just nu? Just just nu sover lillan i vagnen på altanen. 1,30 just nu. Så jag har njutit av frulle framför tvn. Tvättat och plockat lite hemma. Vardag ni vet. 
Helen har varit bra! Skulle åkt på kalas i lördags men vi blev hemma. Bra beslut! Veckorna går i ett och Jimmy har verkligen haft FÖR mycket. Kommit hem sent och vissa kvällar har vi typ knappt setts känns det som. Så helgen va välbehövlig! <3

I söndags kom Hanna, Niklas och barnen hit! Lycka! Dom har inte lyckats träffa Ella än, så mycket virus och förkylningar, men nu äntligen! Sen tog vi en kort prom i solen och så kom Natta, Adrian & Noah spontant och korkade upp! Såld lägenhet är givet att fira! 
Nu är det bara vår lägenhet kvar, men snart! 
Läggningarna går sådär. Har tagit en paus. Ella vill verkligen inte sova egen säng och ja, då får det väl va så nu. Men om jag längtar efter egen tid med min Jimmy på kvällarna. 

Nu vaknade skruttan! Ha en fin måndag! Pusssss

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Hej tisdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Klockan är snart halv 9, Ellan somnade just på altanen och jag myser med min kaffe framför nyhetsmorgon. En tidig morgon imorse, 06:15 vaknade Ella. Men det va ändå helt okej, kvällen blev tidig igår för oss alla tre. 
Försökte oss på att få henne att sova i egen säng, men just nu verkar det inte funka. Vi får kanske avvakta några dagar och försöka igen. Igår blev hon verkligen såå såå ledsen och ja, då fick hon sova mellan oss. Man slits mellan längtan att få egen tid på kvällarna, få somna själv utan att nån är PÅ, samtidigt som man måste se till hennes behov här och nu. Och att se henne så ledsen det klara jag inte. Skrutt! Men som sagt, det HAR ju funkat och vi har fått mersmak på egentid på kvällarna, hon HAR sovit i egen säng 5 timmar i sträck innan hon vaknade och fick komma över. Så vi vet ju att hon KAN. Kan va nåt på gå g i kroppen oxå, inte riktigt varit sig själv varken igår em eller nu på morgonen. Hoppas hon är pigg & glad när hon vaknar! 


I fredags hade vi mammorna här på soppa! Natta & Noah, Amanda & Lykke, Therese & Freja, Bella med både Maddox & Vincent. Fullt hus! Men jag älskar att va här med huset fullt! Så mysigt! 
I fredags somnade Ellan i vagnen på kvällen och jag & Jimmy fick den där efterlängtade tiden ihop! <3 Gjorde egen pizza och tig ett glas rött. Testade en nyhet i chokladhyllan som va drömmen! I lördags hade vi en hemmadag, Jimmy monterade nya tv-bänken, vi tog en prom ihop, fikade med m&p som kom förbi och tog lördagskväll med massa plock. 
I söndags firade vi äntligen Jimmy! Med huset fullt minst sagt, över 20 pers va vi! Och jaoo, lite mycket va det kanske för Ellan men allt gick bra ändå. Man märkte att hon va mer än nöjd när vi sjönk ner i soffan sen och alla hade gått, när det bara va vi. Största smörgåstårtan som Jimmys mormor lagat, och så fika såklart. Blev ingen middag den dagen! Haha! 

Nu ska jag äta frukost! Håller tummarna att Ellan är pigg när hon vaknar och att veckans alla planer kommer gå! Så mycket mysigt inbokat! PUSS! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Badpremiär!

Skrivet:    ·  Allmänt
Onsdag betyder numera babysim! 
8 tillfällen mellan 11:45-12:15 ska vi bada, plaska & mysa i vattnet med våra små! 
Och har man inte varit på badhuset utan bara plaskat i badbaljan vet man ju inte alls vad man har att vänta, så det va pirrigt för både mig & Ellabus! Men hon älskade det! Så mycket att titta på, så många kompisar och så vattnet, varmt och skönt vatten där man kan plaska och busa! En succé! 
Och jag är så glad att jag bokade om till mars! Vi hade från början bokat januari men det här kändes mer rätt. Ella fick ut mer av badet oxå tror jag. Så lyckat! Och att få gå samma grupp som Natta & Noah, Amanda & Lykke, Vlora & Tiana, Emelie & hennes Ella.. och så andra man kände till! Det va mys! Skönt att både jag & Natta hade våra mammor med, det va bra avlastning när man skulle duscha och fixa sig. Ellan skulle duscha, bytas på, kläs på.. ja ni fattar. Antar att man får mer rutin på allt efter några gånger! 

Efter badet tog vi med oss mammorn & åkte ner till Rhodos för lite sen lunch! Trötta barn & ja vi oxå för den delen. Herregud så slut jag va på eftermiddan sen. 

Nu komme snart Josse & Jenny på kaffe. Stella & Wiggo oxå såklart! Och imorrn blir det fullt hus här med alla mammor! Sopplunch på Sjöhagsvägen! Ha en fin dag! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

Hej tisdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
God morgon! 
Nyhetsmorgon är slut, slötittar på Malou här i soffan. Ellan sover på altanen och frukosten är i magen. Snart kommer Jenny, Wiggo & Josse hit! Inte träffat Josse på 5 (!!) månader och tänk så mycket som hänt sen dess. Märks tydligast på Ella såklart. Hon va så liten när Josse åkte & hela våt värld va uppochner. På ett helt fantastiskt sätt såklart! Ska bli så mysigt att ses! <3

Inatt gjorde vi vår första natt själva jag & Ellan. Och vi klarade det galant! Hon somnade i sin säng 20:30, då kröp jag ner och somnade (!!) dirr. Sen vaknade Ella nån timme senare och då orkade jag inte söva om henne i sin säng så hon fick komma över till mig. Och hur mysigt det än är att gosa i samma säng så sover vi inte så bra då varken jag eller Ella. Hon har vaknar ofta inatt och mellan 00:30-01:30 va hon klarvaken, glad & PIGG! Hon ville leka, sparkade med benen och vevade med armarna. Haha! Nu kan jag skratta åt det men inatt ville jag bara sova! 
Ikväll kommer allafall Jimmy äntligen hem! Med en ny tv bänk oxå! Så vår gamla är snart till salu! Den nya ska täcka lite sladdar och sånt på ett bättre sätt. 

Imorrn babysim! Första gången så det ska bli sååå spännande och se hur Ella reagerar! Bilder kommer. Puss på er! 
Bilderna är från helgens kalas när vi firade Livan 15 år! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Friday!

Skrivet:    ·  Allmänt

Vaknade tidigt imorse, vid 06 ville Ellan upp. Jollrande och glad tjej som ville busa med mamma. Mamman va inte lika pigg. Läggningen igår fick allafall godkänt. Hon somnade 20:15, men sov oroligt och vaknade en kvart efter. Då va det bara att börja om. Tillslut somnade hon vid 21 och vi fick lite mystid & Farmen innan det va dax att sova. 
Nu är Ellan är lite större ser dagarna ut ungefär såhär: OM vi är hemma vill säga! (Kommer säkert ändras innan ni läst inlägget, men ändå, jag tycker själv att det är intressant att läsa om hur andras vardag med små ser ut, rutiner och annat!) 

Vaknar mellan 06-08, men vanligast vid 07.
Ligger i gymet en stund, tar ofta med Ella in i badrummet i babysittern när jag duschar. Hon älskar att titta på mig när jag duschar, fönar håret och gör mig iordning! Mamman dricker kaffe och Ellan ammar. 
2 h senare, oftast vid 9, är det dax för första sovstunden. I vagnen på altanen! Där sover hon bäst och längst, oftast 1:30. 
Här har jag lyxen att äta frulle i lugn och ro, kolla Nyhetsmorgon och bara va. 
Sen är det bus, gymet är en favvo, leker lite mer på mage nu än tidigare, ibland kollar vi babblarna och pysslar hemma. Tvättar & sånt roligt! ;) Och Ellan äter ofta igen. Älskar att amma jaaaaaa. Lite för mycket ibland! 
Nästa sovstund runt 13 brukar vi ta oss ut på prom! Nu sover hon nån timme sådär. 
Sen brukar vi äta lunch, börjat introducera gröt och puré som hon älskar! Speciellt päronpuré. 
Runt 16 sover hon ofta 30 minuter till, oxå här i vagnen ute. Just nu funkar det bäst! :) 
Sen börjar vi göra kväll vid 19:30 såhär. Börjat med lite kvällsrutiner som att sätta på pyjamas, byta blöja, amma i nedsläckt vardagsrum eller i sovrummet med bara nattlampan. Sen lägger vi henne i sängen och vaggar henne till söms. Vissa kvällar har det gått snabbt, andra har det tagit en evighet. Hoppas att det kommer gå bara bättre & bättre och såklart snabbare & snabbare. 
Har inte monterat babywatchen än så när Ella har somnat har vi oxå krupit ner och kollat på paddan. Men bara det, en stund bara vi! DRÖM! Häromkvällen skar Jimmy upp bars till oss i varsin skål som vi mumsade på i sängen. 

Visst hade vi kunnat börja med kvällsrutiner som att sova egen säng mycket tidigare, men vi har lyssnat på Ella och det är först nu hon har varit redo. Så håller tummarna att läggning så småningom kommer bli nåt mysigt och nåt tryggt. Och nåt som går snabbt! ;) 

Annars då? Hur är vår Ella? <3

Hon är vekligen en GLAD liten tjej som älskar livet! Charmar dom flesta med sitt leende och så länge hon får vara med är hon hur nöjd som helst. Inte så mycket krångel och tårar, förutom när hon kommer på att hon är vrålhungrig eller trött. Eller när man ska sätta på mössan. Annars en himla tålig tjej. Inhalatorn funkar hur bra som helst och även näsduschen går bra utan protester. Oftast såklart, värt att tillägga.

6450 väger hon nu & är 65 lång. Ella älskar mat och tutten är hennes bästa! Har inte lyckats med varken napp eller flaska än, men vi jobbar på det! I fredags tog hon MAM med ersättning så jag VET att hon kan om hon vill. Men varför välja bort mammas tutte? 
Just nu gillar hon sitt babygym massor och kan ligga länge där och sparka! Babysittern vill hon oftast ta sig ur! ;) 
Vagnen är en trygg plats där hon sover gott & snart är det väl dax att byta till sittdelen! Stora tjejen! 
Skötbordet är fortfarande en favvo! 
Hon älskar när man busar med henne, kittlar och pussar på henne. Säger Jimmy buuuuu skrattar hon så hon kiknar. Och sjunga! Hon blir helt tyst och tittar med stora ögon när jag sjunger för henne! 

Ja, det är många som säger att det är nån magisk gräns vid 5-6 månader och jag kan nog hålla med. 

Det va allt för nu! Puss & ha en fin fredag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Vaknar upp till regn. Kollar vädret för veckan, regn. Kuuuuuul! Speciellt när vi fortfarande ska vara försiktiga med att träffa kompisar, blir en vecka till hemma. Hade hoppats på en VÅRfika UTE med Natta & Nois och kanske ser vädret något bättre ut på onsdag. Hoppas! 
Annars är Ellan lite piggare, peppar, peppar! Hostan är inte lägre lika jobbig och visst är hon täppt, men inte lika. Min älskade tjej! Så duktig! Tar inhalatorn morgon & kväll och protesterar inte ens. Hjärtat! Snorsug och näsdusch, så tålig! Nu sover hon på altanen under markisen och jag dricker kaffe framför Wahlgrens. Mysigt! Innedag idag jaaaa. 

Helgen va mys! Vi har ju hängt hemma men träffat mina och Jimmys föräldrar. Mexikanskt i lördags och fika igår. Sen har vi börjat med lite kvällsrutiner oxå, men det blir ett annat inlägg! Har jobbatmed tålamodet en del, tror att allt ska va en quickfix men nu vet jag att det som funkade igår kanske inte alls funkar imorrn och tvärtom. Men bara man har en rutin som Ella blir trygg av och som man kan luta sig mot! Övning ger färdighet. <3

Kram på er! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

1 mars

Skrivet:    ·  Allmänt
1 mars 
Det går undan! Var tog februari vägen? Swich sa det bara! 
Här hemma går det framåt, Ellan är lite piggare och hostan något bättre, peppar, peppar. Fortfarande rosslig men det kan nog sitta i ett bra tag. Lilla hjärtat! <3 
Men SÅ duktig med inhalatorn, dom har lixom blivit kompisar. Hon får känna, smaka och titta och så förklarar vi. Så duktig tjej! Får verkligen hålla tummen att det går åt rätt håll nu, usch för RS. Och nu är Nois smittad oxå. Jäkla epidemi! Och hur försiktig man än är, så kan man tydligen åka dit ändå. Pluttarna! 
Gör så ont o mammahjärtat när dom hostar så! Hoppas på rätt håll nu! 
Igår va ingen vanlig dag! Inte bara fredag alltså utan Ellas 6 månaders dag! Underbara fina älskade tjej! 6 månader har du fullt våra dagar med sån kärlek! Finns verkligen inga ord för hur mycket vi älskar dig! <3 Firade även min & Jimmys 2 åriga förlovningsdag! Grattis till kärleken! Firade med ett glas Amarone, hur gott? Annars chillar vi mest, Ellan sover mer nu och jag & mamma har får njuta av lite vårsol! 
Här kommer lite bilder från veckan! PUSS! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt