Grattis älskling!

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag fyller vår Jimmy år! <3
 
Firade med paket och jordgubbar på sängen. Smög ner imorse medans Ella & Jimmy sov och fixade lite, sen väckte jag Ella och vi sjöng för Jimmy!
Ja må de leva utti hundra år, hippi urraaa! Haha Ella sjöng (såklart) hela låten för Jimmy. Många födelsedagar den här veckan, Ella har firat både på förskolan och imorse hemma. Vilken vecka va, haha! 
Tänk va, att jag träffade honom. Att jag fortfarande är lika kär nu som för fem år sen. Han som behåller lugnet i allt, han som inte funderar och analyserar som en annan, han som får mig att skina varje dag och som är världens bästa pappa! 
Han som gillar svenska serier precis som jag, han som är världsbäst på att laga mat och att hålla ordning. Han som är mer noggrann än jag när det kommer till städning osv. Han som alltid ställer upp på familj och vänner och är sådär omtänksam i allt. Han som bara löser, bara fixar och som aldrig klagar. 
Han, han är min! Eller vår.  Så tacksam för oss <3
GRATTIS ÄLSKLING!! <3 
 
 
 
 
Dagens lunchprom blev med bästa Nattish. <3 
 
 
 
 
 

Plusgrader

Skrivet:    ·  Allmänt
Godmorgon tisdag! 
Inte riktigt lika underbart väder idag, så därför kan vi prata om gårdagen istället! 
Det va LJUST när jag lämnade Ella, fåglarna kvittrade och grus på gatorna. Hur underbart som helst! Sa till Ella på vägen till föris att det här att det snart är vår - det gör mamma så lycklig! 
"Ella åsso lycklig mamma!" Gullungen. <3
Längtar så sjukt mycket efter att solens strålar ska bli sådär vår-varma ni vet, första koppen kaffe mot en husvägg i solen, och när man kan börja använda sneakers. Herreguuud så underbart! Snartsnartsnart! 
 
Helgen bestod av måla, måla måla. Allafall lördagen. Men Jimmy är snabb (kan även det här med att måla, handyman alltså) men han är noggrann och färgen vi valde kanske inte va en jättestor förändring, men ändå blev resultatet så sjukt bra! Cumulus hette färgen. Mjuk ljus sand skulle jag beskriva den. Hade bruten vit tidigare på nästan hela nedervåningen så det här blev ett riktgt lyft! Ella och jag städade duschväggarna och lite annat. Stekte pannkisar och myste. Det va ju lite småkaos med färg på väggar och möbler överallt men alltså hon är så duktig. Min Ella <3 
Kan försäka lägga upp en efter-bild sen men det är sjukt svårt att se på bild! 
Nästa steg är övervåningen och övre trappen som ska målas. Kanske nu till våren. 
Sen kom m&p hit och hängde, åt flankstek (första gången och ja, det såg mörare ut än va det va men det va helt okej, är dock så känslig för när kött blir torrt) 
Söndagen va en riktig mysdag inne, alla va trötta så vi hängde i soffan & sen gick vi bara och köpte glass. Så skönt ibland att tillåta sig att bara va. Sen åkte Jimmy och spelade paddel och vi fixade söndagsmat. 
 
Igår såg vi senaste Tunna Blåa Linjen - om ni inte sett det så är det ett måste! Senaste avsnittet va så så bra!! Satt på helspänn hela tiden. 
Annars följer vi Farmen, BB (inte fastnat än dock), Basic Bitch, Helt perfekt, Alla utom vi, Tunna blåa linjen, Pappas pojkar. Lite tips om ni har torka! 
 
Håller tummarna att Ella inte blir hemringd idag, hon nyste några gånger och hade lite lite lite snuva imorse. Men dom är ju stenhårda så vi får se. 
Ha en fin vecka nu! PUSS!
 
 
Va på mitt tredje besök hos Jenny på House Of Beauty och nu är jag såsåså nöjd! 
Grymma hon!! 
 

Måndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej måndag! 
Just haft en skön lunchprom med Therse i solen! Drömväder och lite lagom temp. Det här med minus 16 och så, det är inget för mig. Men några minus eller varför inte.. några plus och lite solsken på det! Så skönt! Startar upp veckan med en bra lämning (trots vabb i en vecka och en tjej som älskar att hänga hemma med oss just nu, dock vet jag att hon älskar att va där när hon väl är där, men just trösken innan, brytet mellan helg och vardag, den är fasen tuff för en annan oxå, haha) lite nyhetsmorgon och en kopp kaffe innan jag unnade mig några minuter för bara mig. Valde en kroppsscanning idag och ja, ibland är det svårt att fokusera på nuet, tankarna flyger gärna iväg men man får öva sig på att hämta tillbaka koncentrationen och tillåta tankarna att sväva iväg, men sen hitta tillbaka till just här, just nu. Sån skön start på dagen och på veckan! Förra blev lite siochså iom vabb men den här ska jag verkligen försöka köra nån form av mindfullness varje morgon. Det är mitt mål <3 
Gör du nåt för dig själv? Tillåter du dig att stanna upp och reflektera ibland?
Så nyttigt. 
 
Helgen va mysig!! I fredags åkte vi och köpte pizza, Ella fick välja mat och då blev det pizza. Halva grejjen är ju att få åka iväg och handla. Kolla på när dom bakar pizzan- spännande juuu. 
I lördags kom m&p hit. Pappa & Jimmy hade tipslördag men vann inga millar tyvärr. Jag, mamma & Ella bakade hallongrottor med mycket sylt. Älskar att baka med Ella! Bästa som finns. 
När Ella somnat, efter 18, så åt vi trerätters. Avocadoröra till förrätt, entrecote och klyftisar till varmrätt och glasstårta till efterrätt. SÅ gott och köttet blev drömgott faktiskt. 
Provade en cider till men alltså har typ slutat dricka alkohol, haha. Rödvin som jag alltis älskat fick jag plötsligt en reaktion av och hela ansiktet blossade upp. Mindre kul. Längtar dock tills bubbel och rosésäsongen börjar! Söndagen bjöd på chillmorgon, sen kom Noah & natta förbi och barnen fick leka ute en sväng. Klart man ska få träffa sin bästis på alla hjärtans dag! <3 
Gullungar. Har inte setts på 1,5 vecka och springer fram och kramas när dom ses!
Hoppas ni alla hade en mysig alla hjärtans dag! <3 
 
 
 

Fredag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej vänner!
Fredag - så skönt! Även om den här veckan har varit en vabbvecka så är det ändå fredagskänsla här hemma. Skickade just iväg Ella till m&p och satte mig vid datorn med dagesn första kopp! 
Vabbat måndag- onsdag och vet ni? Har njutit så mysket av tiden med min Ella. Vi har legat i sängen till 8:30-9, druckit kaffe och välling och kollat på Bamse- Tjuvstaden. (x antal gånger, haha) 
Sen chillat, myst i soffan, lagt pussel och busat. Hade feber förra helgen men nu bara hosta och snuva kvar. Skapligt långdraget dethär. Men på måndag har Ella varit hemma en vecka så då får hon gå. I slutet av förra veckan va Ella typ själv på Smulan, lilla avdelningen. Och den här veckan hade det varit 11 barn totalt på hela förskolan. Totalt! Av 30 barn. Vabruari och så.
Men hoppas vi får va lite friska nu ett tag! Jimmy är piggare, vilket är så skönt! En helt annan Jimmy, så tacksam för att det går åt rätt håll. <3
 
På söndag är det alla hjärtans dag hörrni, vad ska ni hitta på? Varierar så 
å bland vänner och familj. Vissa köper kläder, spahelger och smycken för 1000-lappar, andra köper rosor och choklad. Ska jag vara ärlig så räcker rosor och choklad för mig! Sen uppskattas alltid när Jimmy tänkt till, kanske fixat ost och kex under tiden jag nattar Ella, tänt massa ljus och korkat upp en flarra rött. Haha, hoppas lite på att han läser det här! 
 
Har även börjat lite smått att meditera. Alltså vänner, en lifechanger! Bara man ser till att ta den tiden för sig själv. Men det är så skönt, man kommer ner i varv, hjälper till att fokusera på vad som är viktigt och man kan släppa ångest och oro. 
 
 
 
Allafall önskar jag er en bra fredagskväll, en mysig helg och en fin alla hjärtans dag! <3 Kram! <3 
 
 
 

En bättre vecka

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej mina fina!
Lämnar en tuff vecka bakom och blickar framåt!
Det va nog allt på en gång skulle jag säga. Hade några tuffa lämningar (som vi inte haft sen Ella skolades in typ), jag åkte på urinvägsinfektion på det och så ett allmäntillstånd som va trött, orkeslös och allmänt nere. Det va förra vecklan det, haha! När fredagen kom så kändes det SÅ skönt!
 
Nu mår jag bättre, piggare och med betydligt mer energi. Har fortsatt haft lite jobbiga lämningar men insett att det är en period som vi bara måste igenom. Såna perioder kommer och går, man får acceptera. Och hur jobbigt det än är, så får man alltid ett sms några minuter efter där det står att hon är go och glad igen! :) Tänker att det är nog ganska sunt att barn reagerar, är bara så ovan eftersom det alltid brukar gå bra.
Veckan innan förra veckan (haha)  lämnade jag till bästa Malin som tar emot och säger "Och du är lika go glad som alltid". Det är min Ella! <3
Men alla känslor är okej och just nu är hon nog lite mammig skulle jag säga. Skrutt. Älskar sönder! Inatt sov hon från 19:30-05:30 i sin säng utan att vakna. Ofta kan hon vakna nån gång och sätta sig upp, kanske drömt nåt. Och ofta vaknar hon nån gång på natten och vill komma över. Men imorse vaknade hon halv 6, sen somnade vi om i vår säng och jag väckte henne och Jimmy vid halv 7. Tröttmössa! Men inte så kosntigt, igår hade Blåbärsgruppen haft utflykt till Aktiviteslekparken (läs pulsat i HÖG snö) så förståeligt att alla barnen va helt slut sen, haha. Fick sms:at bilder från fm, alltid så kul att vi föräldrar får vara lite delaktiga! Snart även dax för utvecklingssamtal, längtar!! Och så 2,5 årskontroll. Ella är taggad! "Anita BVC, Ella åka dit" Haha stenkoll!
 
I helgen va vi i Svalsta hela lördagen, va ute en sväng, gjorde snöänglar, fikade, åt mat och myste med Amina. Stella va där och och dom lekte så bra, Stella är Ellas stora idol! Så kul att se. <3
 
Och så vädret då: Det måste man ju alltid kommentera. Idag magiskt, igår inte lika magiskt. Det är mycket snö nu. Absolut fint och allt sånt, och det får gärna ligga kvar men det räcker nu. Tack!
VILL HA VÅR. NU!
 
Ha en bra em, va snäll mot dig själv och kom ihåg - du är alltid tillräcklig <3
 
MINA <3
sjukt god och enkel middagsmat. Kyckling, cf kryddor och så ris till.
Gårdagens lunchprom, snöig ja. Idag sol och Therese som sällis! Betydligt bättre.
 
 
Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt