Måndag & Vabb

Skrivet:    ·  Allmänt
Kanske jinxade lite för mycket sist? 
Blev allafall hemgång för Ellabus i onsdags. Fick ett sms vid 14:30 att hon hostat LITE. Och ja det va det lilla. Inget snor utan bara PYTTE hosta. Sjukt va konstigt allt blivit. Förstår att förskolan har regler som ska följas men det blir så konstigt att hämta hem en pigg & glad Ella som helst av allt bara vill stanna och leka med alla kompisar. Knappt med någon symtom alls. 
Så det blev vabb för mig i torsdags & fredags. Tur att solen har visat sig och att det faktiskt då va så varmt och skönt. Hängde ute hela dagarna, lekte i lekparken och åt mellis ute. Mysigt ändå. Sen har hostan tilltagit så vabbar idag med. Inatt hostade Ella mycket, men idag på dagen ingenting. Och två symtomfria dagar ska det ju va nu. 
Och inte får vi träffa mormor & morfar heller. Det suger. Men ja, dom är ju i riskgruppen så då måste man ta sitt ansvar. Tråkigt men sant. 
Tur att FaceTime finns! 

I helgen har det rensats! Herregud. Och sålt allt vi lagt ut. Så skönt! Ellas rum ska fixas klart och hon ska få en ny säng. IOM det sålde vi tältet som inte hade plats. Hon har aldrig riktigt gillat spjälsängen så den rök. Nu ska vi köpa en resårmadrass och ställa på golvet, på dagarna kan det vara en läs och myshörna och på nätterna hoppas vi att hon kommer gilla att sova där. Sover ju mellan oss nu sen ett bra tag tillbaka. Höstas kanske? Och eftersom det funkar så bra, hon somnar dirr med vällingen och sover gott hela natten så har vi lixom inte orkat ändra på nåt som faktiskt funkar. Ah ni fattar. Och att ligga och nussa på Ella är det mysigaste som finns. Dock är hon vissa nätter en elvisp i sängen och då önskar man att hon hade en sång hon trivdes i.  Ska bli kul att inreda! 

Lite bilder från veckan! Några är från pappas fölsis, som firades ute på altanen.
Nu ska jag äta lunch här hemma. Ella sover sen en timme tillbaka. Puss!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hej soliga tisdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina ni!
Vet att länken inte funkar via insta, men hoppas ni hittar hit ändå!
Hur mår ni? Vi mår bra, peppar, peppar. Ella gick på föris hela förra veckan och jag kunde hålla ställningarna på jobbet, vilket va tur, iom att vi va halva styrkan på plats. Hoppas för allt att vi håller oss friska och att dom inte får för sig att sänga förskolorna. Ella älskar verkligen att vara där nu, så glad i mammahjärtat! Bästa förskolan! <3
Skulle dom stänga får man barn som klättrar på väggarna och ett samhälle som helt stannar av, om ni frågar mig. Vi måste ju ändå försöka leva på som vanligt, vi som är friska och inte i riskgrupperna. Har jag rätt? Oxå sås jukt trött på att läsa, prata och lyssna på allt som har med corona att göra. Ni med? 
 
Aja. Hade allafall en DRÖMMIG helg, alltså världsbäst på alla sätt! 
Hängde med Natta, Noah och Adrian hela lördagen. Grillade lunch, barnen va i sitt bästa, drack första kaffen ute i lekparken och hade en så mysig dag! Dom är så fina mot varann Ella & Noah, klappar på varann och kramas på sitt sätt. Älsklingar! 
I söndags hade vi kalas för Vincent, ute. Det är tydligen så man får göra nu. Men solen sken och hamnen va full av lekande barn, så det va fint. Och kaffe smakar väl alltid godast ute! 
By the way. Vilken babyboom det är just nu. Alltså plötsligt får alla sin nummer tvåa. Galet! Idag säger vi grattis till världens bästa pappa som fyller år! Ska fira med utefika idag efter jobb och föris! <3
Det va allt för nu. Pusss!
 
 
 
 
 

200319

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina ni!
Hur mår ni? Konstiga tider nu. För två veckor sen hade man ingen aning om att det skulle bli så sjukt stort och så allarligt. Ett virus i Kina lixom?! Kommer inte drabba oss. 
Men så på kort tid har det spridit sig över typ hela världen, sjukhusen är överfulla av patienter med viruset, skolor stänger, butiker stänger. Restriktioner för riskgrupperna,  utegångsförbud i vissa länder. SJUKT. Hur länge ska det här hålla på? Antar att det bara är början. Men läskigt är det. Ändå försäker man leva på. Ella har gåttpå föris hela veckan och jag är en av få som matar samtal här på jobbet, mycket samtal om resor och inställda semsterplaner. Och folk bunkrar. Alltså lägg ner! Om några börjar så måste ju alla andra haka på, annars kommer man ju själv stå utan toapapper och spegetti. Verkar vara det som är mest poppis.. Klart man ska klara att va hemma i nån vecka OM nu hela familjen skulle bli sjuk men att bunkra upp sig på ersättning för ett år framåt känns ju helt galet. Då är det nån annan stackare som får vara utan istället.
 
Aja. Svårt att inte skriva nått om coronan, det är ju lixom överallt känns det som. Allafall glad över att vara på jobbet! Trivs hääär. <3 Och Ellan får vara på föris, som hon älskar! 
Lämningarna nu går jättebra! Oavsett vem jag lämnar till. Så skönt, ni anar inte. Nu är det istället så att hon inte vill gå hem, lilla skrutt. Igår när jag hämtade va dom ute och lekte, plaskade i alla vattenpölar - Ellas bästa! "Hon älskar verkligen att va ute, så nyfiken och glad tjej" Sa dom igår. Åh mammahjärtat då alltså! <3
 
I helgen va vi barnfria jag & Jimmy. Skulle egentligen bott på hotell i Sthlm, shoppat på MOS osv. Men vi valde att skjuta på hotellet och huvudstaden och drog till Norrpan istället. Ingelsta va lite folk och vi spritade händerna hela tiden. Sen åkte vi hem och lagade tapas. Drack ett glas vin och kollade film. Sov gott men tog ingen egentlig sovmorron, vaknade 07:30. Då böev det Nyhetsmorgon och kaffe i sängen. Bästa! <3 
Sen hämtade vi hem Ellabus som sovit hos m&p. Allt gick kanon! Första natten borta men def inte sista! Lyx att få vara lite själva. 
 
Det va allt för nuuu. PUSS
 
 
 
 
 
 
 

Förskola & jobb igen

Skrivet:    ·  Allmänt
Älskade vardag!
Det är först när man är hemma och vabbar som man sen inser hur jäkla bra vardagen är.
Inte så, vi har haft, trots magsjuka, några riktigt mysiga dagar hemma jag & Ella.
I söndags kom kaskadspyan i bilen från Örstig. Hade varit där och grillat korv med Amanda, Sebban, Hanna, Niklas med barn. Sjukt blåsigt men sjukt mysigt. På vägen hem kom det bara, trodde först att älskligen blivit åksjuk men valde ändå att stanna hemma 48h. Hon va ju pigg och glad och som vanligt. Sen va det  tydligen Jimmys tur. Usch! Jag har ägnat mig åt att senera, kört handsprit på alla dörrhandtag och lysknappar osv. Vill inte bli smittad alltså, hoppas att jag klarar mig.
Så tre dagars vabb blev det och igår kom m&p hem från Portugal så då hängde vi där hela dagen. Och idag va det så skönt att få göra sig i ordning och gå till jobb och föris. Bra lämning imorse vilket jag kanske inte väntade mig iom att hon inte varit där sen i fredags. Min duktiga Ella <3
 
I lördags hade vi en såndär nyp mig i armen dag hos Amanda & Sebban. Solen tittade fram och vi fikade alla ute. Ella & Lykke alltså. Bästisarna. Kan inte få nog av dom små!
Älsklingarna! Kolla in bilderna så ser ni. Dööööör sötdöden. Tänk att vi ska få följa dom genom uppväxten, så himla häftigt.
Bästisarna!
 
 
 
Lite bilder från gårdagen kommer hääär.
 
 
 
 
 
 

Fredag 3 mars

Skrivet:    ·  Allmänt
Underbara väder!
Visst är det lite kyligt, men det är ju sol ute <3
Fredag och veckan har rusat. Haft rullt upp på jobbet med köer och många samtal, två besök hos kiropraktorn men fortfarande är jag inte helt bra och måste tillbaka två eller tre gånger.
Dom tre första besöken har varit reducerade så det har knappt märkts, men nu kostar varje besök framöver 500pix. Det kommer svida. Men men, antar att det behövs. Spänningsvärk och nackspärr är inget att leka med.
Torsdagens lunchdejt gjorde mig varm i hjärtat och jag ville lixom inte slita mig. Hade så mycket att prata om <3 På kvällen firade vi Johannez som fyllde år med utegrillad korv (alltså korv med bröd är ju bara så gott) och fika. Mysigt att inte alltid ha kalas på helgerna. Hela vår släkt fyller ju i feb/mars så det blir en del kalas.
 
I onsdags och torsdags när jag hämtade Ellabus så ville hon inte gå hem.
Älsklingen! Kom först springandes fram till mig med öppna armar, sen ville hon visa allt (som hon alltid gör) och sen fastnade hon med Noah i lilla köket. Hon behövde kanske få avsluta leken innan det va hemgång. I köket hänger hon en del har dom sagt, lagat mat och donar. Jag skulle göra allt för att få va en spindel på väggen och se hennes dagar! <3 Så glad att vi valde just den här förskolan, fröknarna är bäst och jag älskar att det är så litet och mysigt. Familjärt verkligen. Bästa i alla kategorier!
 
Dessutom två bra lämningar på rad! SÅ glad för det! <3
Juste. Fick hem bästa busen i veckan! Har testat och är så nöjd! Knappt nån doft alls och bra färg! 5/5 på den!
 
 
 

Mars

Skrivet:    ·  Allmänt
Välkommen Mars!
Nu är du här underbara vårmånad. Och även om regnet just nu öser ner så är det den här månaden vi förhoppningsvis får njuta av den första kaffen ute, känna vårsolen som värmer och lite små snödroppar i rabatterna. Ljuvligt. Bästa tiden är nu snart, med ALLT framför sig! ÄLSKA våren! 
 
Min nackspärr är bättre, besök 2 av 3 är avklarat hos kiropraktorn och Jimmy har fått i uppgift att massera mig 5 minuter varje kväll. Inte så tokigt. Blir bättre och stelheten är nästan borta. Nu ska jag bli av med alla muskelknutar och lära mig att inte spänna mig, bära rätt, stå mer vid skrivbordet på jobbet och inte dra upp axlarna närr jag fryser, etc. 
 
Igår tog vi 1,5 års vaccin för Ella. Hon va duktig! Sa inte ett knyst när Anita stack med nålen. Inga biverkningar förens kanske om två veckor, men hon va trött igår lilla hjärtat. Somnade redan 18 och fick väcka henne 06:30. Det behövde hon <3
Annars va allt bra, hon är helt ikapp på sin kurva, vilket hon har varit ett bra tag. Häftigt egentligen, men hon va ju inte så pyttig som prematurer kan vara. 2780 är ändå en bra vikt. 
Annars är det fullt upp både på jobbet och privat tycker jag. Mars är en fullspäckad månad! 
Btw, länken till bloggen på insta verkar inte alltid funka. Skumt. 
Men ni vet vart ni ska googla! ;) 
PUSS 
 
 Godaste glassen! Och nyttig som tusan. 
 
Bästa mormor! <3
Helgens långkok. Alltså så sjukt mört kött. Stod på plattan i säkert 4 timmar. 
 
Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt