God morgon onsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Sorry för dålig update men Ella åkte på RS virus så bloggen har lixom inte varit prio. 
Började i helgen med snorig tjej, söndagens kalas för Jimmy fick vi ställa in då Ella hade fått feber och hosta. En förlikning tänkte vi l ja, RS är en förkylning men den sätter sig ofta på luftrören och då blir det jättetufft för dom små. I måndags blev hostan värre och hon va verkligen så täppt, trots näsdusch och pipetter & snorsug. Allt lindrade bara pyttelite och för en kort stund. Hon va inte sig lik alls lilla skruttan. Så jag ringde barnkliniken och fick komma in. Läkaren tog prover, kollade syresättning, lyssnade på bröstet, kollade öron och hals. Kände på snoret som va slemmigt och det i kombo med hostan gjorde att hon direkt kunde se att Ella hade RS. 
Jag fick typ panik. Men efter att hon berättade hur vanligt det är just nu och att der faktiskt är en "vanlig förkylning" så blev jag lite lugnare. Dom få fallen som BVC pratar om är dom få som behöver läggas in. 

Vi åkte hem med en inhalator som ska hjälpa Ella med andningen. Lilla hjärtat! Hostan är värst. Sen är hon täppt, lite hängig och blek. Men hostan. Så rädd att hon ska sätta i halsen av allt slem. Usch! Vill bara ta bort allt det onda och ta skiten själv.  

Vi hall sällis av bästa mormor på dagarna när Jimmy jobbar. Ella kan inte bli mer smittad men hon kan snitta andra, så vi håller oss hemma, går långa promenader och hänger på altanen i solen när Ella sover i vagnen. 
Hoppas det här går över fort! 
2 nätter har varit jättetuffa men inatt har vi alla sovit. Ellan i egen säng halva natten, sen fick hon komma över och mysa med oss. 

Håll tummen att det här går över snart! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Underbara fredag! Veckans bästa! 
Varit ute på LÅNG prom på fm, gjorde ett ärende på stan för att en viss sambo och pappa fyller 35 år på söndag! 35 (!!) ja herregud va tiden går! Crazy. 
Just nu sover Ella i vagnen på altanen, hon älskar att sova där, frisk luft gör susen! Och nu är hon inne i en riktig sovperiod. 
Vaknar 8 ungefär. 
Vakentid till 10, då är det sovdax. 
Sover 10-12 ungefär. 
Vakentid 12-14. 
Sover igen 14-15:45 ungefär. 
Om vi är hemma vill säga. Är ju ofta iväg så då blir det inte riktigt samma såklart. Sen är hon iof vaken till 19-20 på kvällen då hon somnar i min famn för natten. 

Ska börja med lite kvällsrutiner på måndag är tanken, men usch, inget jag ser fram emot OM hon skulle bli ledsen.. ändå längtar jag SÅ tills vi får en kväll bara jag & Jimmy och egentligen är jag pepp på att börja, men vi ska försöka vara konsekventa och verkligen köra på så att hon hajar att nu är det kväll, nu ska man sova. Hon är ju nu van vid att sova mellan oss därför känns egen säng som en stor grej för Ella, men vem vet, det kanske går lättare än vi tror. Vi får se helt enkelt! 

Nu ska vi dra och handla! Ellan vaknade just och byter blöja med pappa Jimmy. 
Ha en fin helg! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag morgon

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina ni! 
Så glad att ni fortfarande hittar hit! Antar att ni gillar mina bebisinlägg haha, blir ju nästan bara sånt nu! Men det är min & Ellas vardag! <3 
Helgen har varit så mysig! Fredagsmys med homemade pizza och Talang bara vi! Älskar fredagar! I lördags hade vi en chilldag, satt länge i soffan, jag & Ellan gick prom och hon sov länge på altanen. Vädret! Så ljuvligt! Bakade hallon och blåbärspaj, en supergod smulis som vi sen tog med till Natta & Adrian! Tog en prom dit runt 16 & där va även Senait & Benny med goa Selah. Åt kalkon och myste med ett glas rödvin! Så gott! Gick hemåt med en tillslut sovande Ella i vagnen, så mysig kväll och skönt att hänga där det är lite kaos här och där! ;) 
Söndagen vaknade Ella & Jimmy rätt tidigt, 7:30, men låg kvar i sängen och myste innan vi gick upp. Lång frulle med äggmackor, Nyhetsmorgon & många koppar kaffe - bästa! 
Sen tog jag & Ellan en prom, hon sover bäst i vagnen just nu. Vid 12 åkte vi till Hasse & Maj-Britt på fika, Ella fick katrinplommonpuré och charmade i sitt bästa jag! Handlade för veckan och åkte hemåt, sen kom Susanne & Lasse på fika (igen). Ella satt i stolen och va på gott humör, fick lite puré och vi testade flaskan igen! Alltså, vatten går hur bra som helst, där fattar hon tekniken, men när hon får ersättning så vill hon inte alls! 
Nån som känner igen sig? 

Mycket fika igår! Jag som inte gillade fikabröd förut har börjar gilla både småkakor & bullar, framförallt vaniljbullar, dröm! Köttfärspaj och Farmen fick avsluta kvällen! 

Ny vecka! Idag ska vi på lunch hos fina Gunilla & ikväll Mor & Dottermiddag hos Annica! Det va länge sen! Imorrn kommer Therese, Natta & Bella på sopplunch & onsdag blir det häng hos m&p. Får hoppas Ellan gillar mina planer! ;) 

Ha en fin vecka! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hej fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Underbara vårväder! 
Kom just in från en långgrunda med vagnen! Gick Brandholmen & tillbaka och va ute 1,15. Så skönt! Jimmy jobbar hemma och nu är det slut på resor för hans del, för ett tag framöver allafall. Och en hel helg ihop! Ska bli så mysigt. 
Veckan har gått snabbt och varit en mysig vecka! Måndagen spenderades med mami, inställd sopplunch med Bella, Therese & Natta, så mycket baciller i omlopp just nu! Och vi är extra försiktiga, vill inte åka på nåt RS! 
Tisdagen hängde vi hos Natta med Amanda och åt soppa! Mysigt att träffa kompisarna Lykke & Noah! Sen blev det löngpromis med Natta på em! Onsdagen hade jag tid på VC för att ta bort leverfläck äntligen, sen åkte vi till m&p och hängde där! Jimmy åkte till Kalmar och skulle va borta över natten, så vi passade på att få sällis och avlastning. Mysigt! 
I torsdags va det sopplunch och babysång! Men en lite mindre grupp den här gången, verkligen många sjuka nu! 
Idag skulle Foppa kommit men även hon risig. Så, sammanfattar veckan som BRA! Även om det är en del frustration och otålighet hos vår lilla tjej just nu! Tröttnar i babysittern & i gymet och man får underhålla bäst man kan! Helst ska jag va i närheten! ;) 
Dom små! <3

Skriver mer i helgen! Ha nu en fin fredag och en skön helg! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tuff men mysig helg med mina älsklingar

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina! 
Fredagen började med vaccin, 5 månadersvaccinering 10:15. Märkte inget förrän vi kom hem från handlingen på kvällen.
Tyckte hon kändes varm & mycket riktigt, tempen visade 38.6. Pluttan. Sen blev hon varmare och febern gick upp till 39.7. Lilla skruttan! Inte ledsen bara varm. Ringde 1177
& tog alvedon så febern fick sjunka. Natten blev ändå bra och på morgonen va hon pigg igen. Lördagen började med lång mysmorgon i soffan, kaffe och äggmackor, Nyhetsmorgon och mys hela familjen! Åkte och solade med Natta, dröm! Så jäkla skönt med lite värme och avkoppling. Men sen på em, när m&p kom på fika så kom gråten! Pluttan! Helt förtvivlad och inget hjälpte! Så ledsen verkligen! Kändes som en evighet men tillslut kom hon till ro. Kändes inte varm men inte alls sig själv. 
Lugn ett tag och fick provsitta stolen som m&p köpte på Ikea, fick lite mangopuré och allt kändes lugnt. Sen kom gråten igen! Helt förtvivlad! Och återigen, inget hjälte! Inte ens min famn och bröstet och då är det illa. Strax efter 20 kom hon till ro i min famn, men då hade jag vaggat en bra stund i gallskrik. Älsklingen! Hade säkert ont. 
Kollade Mello som för övrigt va kasst, okej Liamoo va bra, annars pinsamt dåligt! 
Vid 23 gick vi upp i sängen jag & Ellan, pappa Jimmy hade somnat i soffan och ville inte väcka honom! ;) Sen va natten bra! Vaknade för mat några gånger men somnade som vanligt om & vaknade igen 09. Så skönt med sovmorgon! <3

Fick tacka nej till Jennys kalasfika idag, Ella behöver nog bara va hemma. Mycket gos i famnen. Hoppas hon är sig själv imorrn igen, lilla hjärtat! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hej fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Så va den här veckan gjord! Med bravur!
Jag & Ellan har sovit borta mellan måndag & onsdag då pappa Jimmy va på Sthlmsmässan och gjorde inköp! Hade nästan velat joina, sjukt kul med mässor! Inredning hej! 
I måndags sov vi i svalsta tillsammans med Jenny & lille Wiggo som mestadels sover. Så liten ännu. I tisdags kom m&p hem från Lanza och det va så mysigt att ses efter två veckor, bruna och fina såklart! <3 Och Ella hade saknat sin mormor & morfar! 
I onsdags va det föräldrargrupp och prat om magen! Allt såg jättebra ut och magmusklerna hade gått helt ihop! Så när tid finns ska det bli träning igen! Och då får jag även göra situps! Whoooohooo! 
I torsdags skulle vi träffat Natta & Noah men det körde ihop sig så det blev mys med mormor istället. Skönt för igår va Ellan inte på sitt bästa humör, då är avlastning så skönt! Tog två promenader och myste sen inne. 
Idag va det dax för 5 månaders vaccin 10:15. Och ja, sticket gjorde ont, men sen har jag peppar peppar inte märkt så mycket. Sovit 2h i vagnen och kanske lite mera närhetsbehov och mammig, men annars sig lik. Får se om det blir feber, märkte inget på 3 månaders sprutan. 
Ska börja med lite kvällsrutiner nu, onsdagens läggning tog visserligen 1h, men hon somnade i nestet i sovrummet tillslut. Vaknade till och då va jag snabb att springa upp och lägga handen på magen, hon somnade om och sov första delen av natten i nestet. Duktig tjej! Igår missade vi sömntåget och lilla fröken ville inte komma till ro, tuttade mest och tillslut gav jag upp. Jag måste bara inse att det tar tid och det kommer ta tid! Jag är ju sån att jag gärna vill se resultat DIRR annars rasar hela min värld och jag känner mig dålig. Kom igen! Klart att det inte går på EN gång att skapa rutiner. Jag får jobba med den tanken och vi får kämpa på! 

Igår testade vi gröt förresten! Succé!! 
Ha en fin helg! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon måndag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter i soffan med en kopp kaffe, Ella äter & Nyhetsmorgon är på. Hej vinterland utanför! Sjukt fint även om man är skapligt trött på snön nu! 
Jimmy åkte nyss och kommer hem först på onsdag. Möbelmässa i Älvsjö. Kommer sakna ihjäl oss! <3 Men vi får sällis, inatt sover vi i Svalsta, Jenny & Wiggo är oxå där, och sen imorrn kommer mamma & pappa hem från Lanza och då sover vi där mellan tisdag & onsdag. Ska bli lite mysigt ändå och både i Svalsta och hos mina päron är det ju som att bo på hotell! Lyx med maten serverad, tvätten tvättad och så sällis, framförallt sällis på kvällarna. 
Helgen va mysig! I lördags hade vi fixdag hemma! Åkte ner på stan och gjorde lite ärenden, va på Blomsterlandet och köpte lite elefantöron, lampa till köket, matta till matrummet. Möblerade om lite och det blev faktiskt jättebra! Så nöjd! 
Nästa to do är ny soffa, runt marmorbord och ny lampa.. Soffan är rätt ny men gjorde sig bättre på Aktervägen, här vill vi ha en ljusare mer stilren och något mindre. Kanske en puff eller en mindre fåtölj till. 
Så inom kort kommer soffa, soffbord och lampa vara till salu om nån är intresserad! Avslutade med en fika i Svalsta.

Söndagen blev en mysdag! Jag & Ellan gick prom på fm, Jimmy skottade all snö, sen satt vi länge framför Nyhetsmorgon och bara myste med kaffe. Sen söndagsfika hos Natta, Adrian & Noah! <3 Semlor för dom, kanelbulle med vanilj för mig! Semlor har aldrig varit min grej! Gillar varken grädde eller kardemumma. 

Veckan är fullbokad med häng, föräldragrupp och mamma mage,  träffa Natta & Noah och avslutningsvis 5 månaders vaccin på fredag.. 

Ha en FIN start på veckan! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

5 månader idag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Idag blir vår lilla tjej 5 hela månader! Var tar tiden vägen?! Känns så länge sen vi låg på NEO och försökte förstå att vi va tre. Att Ella hade kommit och skulle åka med oss hem! Den va sjuk! Koppla in babyskyddet och köra hem från Eskilstuna, minns den bilvägen såååå väl! Jaha, nu ska vi alltså fixa det här själva!? Haha! Omställning, tufft med upp och nervända dygn, även om Ella ganska snabbt fattade skillnad på natt & dag. Men omställningen att va mamma! Grät av lycka, hormoner och kände alla känslor på samma gång! Lyckorus blandat med osäkerhet. För det tar tid, att bli säker i sin roll. Första månaderna handlade mycket om anpassning och lite rutiner. Va gör jag om hon skriker när jag är ute på prom!? Typ sånt. Men allt löser sig med tiden! Kan va nog tufft ändå. "Det finns inget facit till små bebisar" Den va inte alltid va man ville höra, haha! Tänk att ibland är det bara tid som behövs. 
Idag är vår älskade Ella en pigg, glad och så vaken tjej! Hon vill va med, se och älskar gos & närhet! Behöver mer sömn än hon tror på dagarna, så man får hjälpa henne lite. Men det börjar bli rutiner får oxå. Vagnen är en favvo, precis som Babblarna och att va med där det händer är hennes bästa! Skrattar & ler, charmar dom flesta. En glad liten tjej!
Finns inte ord för hur mycket vi älskar vår Ellabus! <3

(null)

(null)



Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt