Onsdag som en torsdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
GOD MORGON fina ni!
Det känns att det börjar bli dax för semester här hemma, så morgontrötta hela familjen! Jag brukar inte snooza men senaste dagarna alltså. Igår gick jag & Ella upp 06:45, ska ju vara på föris runt 07:15 för att hinna få äta frukost med kompisarna. Men vi hann. Imorse likadant. Och Ella vill gärna ligga kvar lite när vi väcker henne, inte stressa. Men jag jobbar hemifrån, inne på tredje veckan och det är så skönt!! Mindre stress just på mornar och när man slutar så är man hemma.
Vad har hänt senaste veckan? Jo men helgen va magisk! Jimmy började lite smått med reglar och underjobb i förra veckan. I lördags kom Lasse & Susanne och Josse och hängde med oss från tidig morgon till sen kväll. 10 timmar senare va altandäcket klart! Helt sjukt! Trodde nog att det skulle kunna ta lite ta lite tid men han kan min Jimmy! Tillsammans med Lasse såklart. Vi andra hängde på altanen, åt glass, solade, gick till lekparken, beställde hämtpizza och bara njöt. Ella va på sitt bästa humör hela helgen!
Jenny med familj kom förbi, Natta & Noah va över en sväng oxå. Fullt med folk och jag älskar det! <3
I söndags hängde vi med m&p på fm och kalasade för Lasse på em. Vädret on top!
 
Igår hade jag mitt första utvecklingssamtal för Ella! Skulle ju haft ett innan Coronan där i mars, men det blev ju inställt. Men igår satt jag & Annika och pratade om Ellas dagar! Älskar att höra om hur hon har det, hur allt går och vad hon gillar att göra!
När jag hämtar ställer jag alltid tusen frågor, hur har hon sovit, hur länge, vad har hon ätit, vilka hon har lekt med osv osv. Haha och alla har lärt sig nu att jag ställer tusen frågor! ;) Men det va så fina ord jag fick höra, stolt mamma! <3 Ska dela med mig lite.
(Såklart att jag hade papper och penna med.)
 
"Ella har anpassat sig efter alla rutiner, mat, blöjbyten, sova, allt flyter på! Hon är trygg och trivs på förskolan. En glad och busig tjej, bestämd och vet vad hon vill, men har oxå en känslig sida. Bra motorik och bra ordförståelse, tar instruktioner och vet precis. En utetjej som älskar att gå runt och fixa med mycket energi. Hon är en i gänget och anpassar sig hur bra som helst. En stark vilja men det ser vi bara som ett sundhetstecken! Alltid glad och aldrig några problem. Den enda gången hon dippar är om hon är hungrig eller trött. Sover gott och alltid glad när hon vaknar. Det är så roligt att ha Ella här hos oss!"
 
Kan man få finare ord?! <3
 Så tacksam för att vi hamnat på en mindre, trygg förskola där alla pedagoger anpassar så mycket det bara går efter varje enskilt barn. Och ser alla barn! Vi hamnade på fjärde plats (!!) i att ha minst barn / pedagog.
3,9 barn /pedagog! HUR GRYMMA?!
 
Kortvecka nu och på fredag är det MIDSOMMAR. Vi ska fira med Natta, Adrian, Noah, Benni, Senait och barnen. Vi ska fixa efterrätt och det blir nog en klassisk marängtårta med lemoncurd och massor av jordgubbar. Hoppas ni får en fin midsommar, vädret ska bli strålande! Det hör ju inte till vanligheten direkt. Så NJUT!! <3
 
 
 
 
 
 

Hej tisdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
VÄDRET!! Nu är sommaren här, på riktigt. Och för er som känner er snuvade på våren - NJUT nu!!
Ta på dig den där klänningen, ta morgonkaffen ute om ni kan, ät middagen ute och gå aldrig in på kvällen. Maxa sommarkänslan nu innan semmen. Vi har nedräkning, mindre veckor kvar!! Känns som att hela familjen är mer än redo för sol, bad, sovmornar, lek med kompisar, glass i stora lass, inga tider att passa och kanske ett glas rosé till måndagsgrillen. Spontant och underbart! Som vi längtar! Träffa syster som jag längtar sönder efter. Ska bli skööönt.
 
Sitter på hemmaplan och jobbar sen onsdags förra veckan. När man väl är på plats med skärmar och grejjer, då är det rätt gött. Funderar på att köra veckan ut, extra skönt nu när man bara kan gå rakt ut på altanen och njuta.
Idag ska vi även ta emot en leverans av massa virke, ska bygga ut altanen och få ett stort trädäck! Kommer bli super, Jimmy ska (med hjälp av andra) börja i helgen!
Duktiga älskling! <3
 
Annars då? Fick endast två jobbiga lämningar förra veckan sen blev allt som vanligt igen, skönt. Antar att man ändå får vara lite beredd på att vissa dagar och perioder är det lite tårar. Det hör till! Helgen va sådär urmysig. Även om vädret inte va på topp så va vi på topp, hade så sjukt mysigt Ella va världens duktigaste. Lyssnade och va bara så stor och duktig. Åt fredagstacos med farmor och farfar, lördagen va lite fix ute på fm med mormor & morfar och fix inne på em. Notera att jag numera relaterar allt till Ella, farmor, mormor osv. ;) Helt utan att jag tänkte på det!
Åt gott och bara va familjen. Söndags hängde vi en sväng med Therese, Freja och Natta & Noah. Mysigt!! På em åkte vi ner till hamnen med Jenny, Robbin och barnen. Ella & Stella är så sjukt fina med varann! <3 Hennes idol!
Lekte i lekparken och åt glass.
 
Nu ska jag ta min kaffe och sätta mig på altanen en stund. NJUT mina vänner!
KRAM!! <3
 
 
 
 
 

Kålmården premiär & Morsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
I lördags va det äntligen dax för  KÅLMÅRDEN! Åkte med Natta, Adrian & Nois.
Bokade plats innan och fick tid 10:15. Dock blev åksjuk på vägen dit, kollade på mobilen vilket inte va nån vidare hit. Fick byta allt. Men sen kom vi fram, glada barn fick gå in till getterna och klappa, sen träffa Bamse (göra high five och klappa). Sen blev det lunch och barnen somnade i vagnarna, Noah hade hörselskydd så  trodde aldrig Ella skulle kunna sova i den ljudnivån, men det gick! Jag & Natta passade på att åka wildfire (!!)alltså hemskt jag gjorde det. Har man lovat så har man! Blundade nästan hela och ja, yr med adrenalin efter! Klart värt ändå!
Lite glass och mellis sen innan vi åkte hemåt. Och så va det Noahs tur att bli åksjuk.
rs det en JÄTTEBRA dag! Lagom väder och barnen satt snällt i vagnarna typ hela tiden.
Och eftersom vi har årskort blir det nog fler gånger inom kort! Här kommer lite bilder!
 
 
Bortse från Ellas försmå kläder. Det va ombytet som låg i skötväskan, haha!
 
Och i söndags va det Morsdag! En dag när vi kan fira oss själva samt våra underbara mammoor! <3 TACK mamma för att du bryr dig, för att du är intresserad av vårat och Ellas liv, för att du ställer upp och kommer med goda råd, för att du vill vara en så stor del av våra liv! Inte så kontigt att Ella avgudar dig! <3 Älskar dig så!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobba hemifrån osv

Skrivet:    ·  Allmänt
Heeeeeeej!!
Visst är vädret magiskt? Kvällarna alltså, som man njuter!
I måndags kom m&p och åt spontan middag på altanen. Skulle beställa sushi en det hade för lång levtid så blev pizza istället. Skönt att man ändå kommit så långt att man skiter fullständigt i om man äter pizza en helt vanlig måndag. Spelar noll roll, skönt faktiskt.
 
Igår va Noah, Natta & Adrian över på grill. Köttfärsspett med grekisk sallad. Barnen hade DEN energin, snacka om att dom triggar varann oxå. Vattnade, åt gräslök, grävde i jorden, behövs inte så mycket. Underbara ungar! Så glada i varann! <3
 
Har dessvärre haft två ledsna lämningar på föris nu tisdag och onsdag. Igår va hemsk, så ledsen liten tjej. Och pluttig hela fm. Men från lunch och framåt va hon som vanligt igen. Lilla älsklingen! Gör så sjukt ont i mammahjärtat när dom gråter. Guld vär med sms från förskolan att "Nu är hon glad igen"!
Vi hade ju några veckor där efter inskolningen som Ella va ledsen, men efter det har det gått hur bra som helst. Pratar om Kicka, Emmmmmma (och så Ooooah förstås) Plockar mmmma (blomma) och ger till fröknarna på morgonen. Och trots att all ordinarie personal varit sjuka har hon ändå aldrig protestrerat. Och alltid typ gladaste ungen på hela förskolan. Men så kom tårarna igår, helt oförberedd. Aja, antar att det kan vara lite upp och ner i perioder. Blev bara så paff. Men så är det ju hela tiden, man vänjer sig så snabbt vid allt som går bra. Har man haft en lång period med bra sömn och så kommer en natt med lite knök och stök så blir man helt slut, man glömmer fort och vänjer sig snabbt. Hoppas allafall det ger sig snart. Separation kan va jobbigt för vissa och Ellis har varit inne i en mammig-period, kanske hänger ihop.
Vill bara att hon ska va den glada, busiga och underbara lilla tjej som hon alltid är! <3
Håll tummarna för glada lämningar igen!
 
Jobbar hemma nu resten av veckan. Och nu, när allt är på plats så känns det ändå bra! Bara innen man meckat hem skärm, tangentbord och mus, alla papper och laptop som det känns jobbigt! Men nu så. Tog morgonkaffet uoch ska sitta ute hela lunchen och  njuta av solen! Det va allt för nu! Jo,e till. GRATTIS till Josse & Alejandro som ska få en liten tjej i oktober! Längtar!! <3 PUSS
 
 
 
 
 
Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt