PAUS

Skrivet:    ·  Allmänt
Har ständigt lite dåligt samvete för bloggen..
Jag VILL skriva mer och mycket men tiden räcker inte till just nu! Så jag kommer ta en liten paus, men jag lovar att uppdatera på sociala ändå! ;) Insta allafall. 

Annars mår vi bra! Min lilla tjej blir större, mognare och mer och mer personlighet växer fram. Som jag älskar min lilla Ella! Älskling!! <3
Och mer och mer för varje dag. Hur är det om möjligt? 
Ta hand om er så länge så hörs vi snart! 
PUSS! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

FREDAG!

Skrivet:    ·  Allmänt
Älskade helg! 
Ska bli så mysigt att få hänga hela familjen igen, bästa på helgerna! <3
Vaknade 06:15 imorse, bra läggning igår och bra natt! Sov från 19:30 - 04:20, då fick hon flaskan och lyckades få henne att somna om! 04 är lite väl tidigt! 😜 Sen somnade vi om till 06:15. Framsteg! Och jag blir verkligen alldeles varm i hjärtat när jag ser hur Ella kommer till ro i sin säng med sin snutte, som blev viktigare för henne nu när jag slutat amma. Inna va lixom bröstet både napp & snutte. 
Så fint att se henne snusa så gott i sin säng! Älskade lilla skrutt! 
Nu sover hon på altanen & jag har hunnit mes att ta hand om hemmet lite. Skönt. 
Igår hängde vi hos Natta & Nois hela dan! Började med frukost när barnen sov. Ella sov 2:15 (!!) och vi satt och åt länge. Många koppar kaffe. Sen lekte barnen, och på em tog vi en långpromenad. Sen va det BVC! 
Nu väger vår lilla skrutt 8140 och är 69 lång. Det händer grejjer! Hon har oxå blivit stadigare när hon sitter. Vi övar på! 

Ha en fin helg! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

8 månaders update!

Skrivet:    ·  Allmänt
Tänkte dela med mig av en liten 8 månaders update på vårt lilla lyckopiller! 

Mornarna börjar nån gång runt 06:30, men ibland vaknar Ella 05, ibland 07. Varierar lite och har natten varit bra så är det inte hela världen om man får gå upp i ottan! ;) 

Dagtid sover Ella i vagnen, ute på altanen. Där sover hon längst och bäst. Vaken 2:30-3 timmar sen är det dax för första sovstunden. Då sover hon allt emellan 1-2:30, haha skapligt spann! Men oftast 1:30. Sen är hon vaken 3 till och sover sen 1 timme ungefär. Ibland behövs en NAP på 30 på sena eftermiddagen för att inte behöva bli övertrött och kinkig. Inga svårigheter att få henne att somna dagtid, går oftast på några minuter om man har koll på klockan och hennes signaler. 
Vid 19 gör vi kväll och tar på pyjamas, ger flaskan och myser i soffan. Sen går vi upp och nattar i egen säng. Går oftast på 15 minuter och sen ligger jag kvar 15 till för att hon ska komma in i djupare sömn. Vaknar väldigt olika. Ibland en gång vid 03 och får flaskan. Ibland flera gånger och somnar om efter. Bökar lite och knökar men alltid egen säng. 

Maten då? Har nästan slutat amma helt. När inte tanden gör ont älskar hon mat! Speciellt gröt med puré. Smaknapp med mango är en favvo. Burkarna får ändå okej även om man får truga lite. Flaskan älskar hon och ersättningen som är färdigblandad. Likaså vällingen på tetra. Testade själv NANs ersättning man blandar själv och BLÄ. Då är den färdigblandade mycket mycket sötare, tjockare och godare. Ska dock testa vällingen man blandar själv lite snart igen. Skaplig prisskillnad! 😝 

Hon älskar att va med, sitta i sin Antilip och pilla med saker, etiketter och sånt smått. Biter i precis allt! Lägger jag henne i gymet vänder hon på sig till mage och tar sig framåt genom att åla lite, men blir så frustrerad på att om vill framåt men inte kan riktigt. "Frustration leder till utveckling"Det ska man komma ihåg! 
Sitter inte riktigt själv och gillar mest att stå. Hon har starka ben och älskar att komma upp så hon ser världen! Gåstolen är hennes absolut bästa och saker som låter. Lilla älskling! Som du är nyfiken och upptänker världen! Att sitta i knät går bra & är gosigt, men inte hur länge som helst, sen blir hon uttråkad och vill göra nåt annat!  Att busa och leka tittut är en favvo och hon skrattar så hon kiknar! Allt som oftast SÅ glad tjej med en vilja av stål. Ogillar fortfarande att klä på sig ytterkläder, fråga mig inte varför! 🤪
En viljestark liten tjej som älskar livet! Hon har redan nu fått en stark, fin personlighet och känner av direkt om nån gråter eller är ledsen.  Har sån medkänsla. Hon talar om vad hon vill och är allt som oftast världens gladaste och charmigaste! Som vi älskar dig Ella! ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fredag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fredag! 
Ikväll är inte som andra fredagar. Ingen fredagspizza och inget fredagsmys hela familjen, saknar vår Jimmy redan! 
Men vi får se det såhär, jag & Ellan får en TJEJHELG ihop och när pappa Jimmy kommer hem på söndag så har vi "lördag" eftersom Jimmy tagit ledigt på måndag. 
Imorse kom Natta & Nois på frulle, mys och jag älskar att vi bor så nära! Sen har vi hängt hos mamma & pappa idag, gått prom och ätit lax. Kom hem för en stund sen. Just nattat Ella, hon somnade på 10, va så trött. Återstår att se hur natten kommer bli, men ingen idé att oroa sig, det blir som det blir. Nätterna har ju varit, peppar, peppar, BRA, men natten till idag! Alltså. TRÖTT mamma. Ella vaknade när vi gick upp, och va sen otröstlig. Måste varit magen. Hon åt mycket mer än vanligt ur flaskan och rapade inte. Enda stället hon blev lugn i va famnen. Så vaggade henne till och fran till 01:30. Då äntligen fick jag lägga ner henne i sin säng och vi kunde sova till 07 både jag & Ella. Så hoppas den här natten blir bra! 

Nu ska jag smyga ner och slänga mig i soffan! Puss & trevlig kväll! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Som en måndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina! 
Vilken sommar vi haft. Så ljuvligt att va mammaledig och kunna njuta av solen, sitta ute och dricka kaffe & premiära solhatt för min lilla skrutt! Tom shorts har Ellan haft på sig! Tänk att snart är det sommar på riktigt och semester! 8 veckor ska vi ha ihop! Som vi längtar! 

Vad har hänt sen sist? Oj! Jo men många kaffe på altanen, Natta & Nois har hängt här mycket och i fredags va Gunilla här på lunch med mat från Prestationsmat! Så gott & fräscht! I lördags va min syster här med grabbarna, myste med Ella och åt brunch ute. Härligt! 

I söndags va jag & Natta på Ikea utan barn! Första hela dagen utan Ella och det gick så bra! Jimmy & Ella fick mysa på tumanhand och det va nyttigt för dom båda. Och känslan när jag kom hem sen, nästan tårögd över att se min lilla skatt som blev så glad över att se sin mamma! Lycka! <3 
Och känslan, sitta FRAM i bilen och poppa musik HÖGT med varsin Statoilkaffe. Ja ni som vet ni vet! ;) 

På valborg va vi här med familjen Sokoli! Alltid  skrattfest! Grillade hamburgare och tog ett glas rosse. Barnen somnade och vi fick lite vuxentid - lyx! Barnen skötte sig galant och va sååå duktiga verkligen!  
På fm där på valborg startade budgivning på Aktervägen! Helt galet men sant! Finally! Och den fortsatte, det kom sms efter sms med nya bud och 18:20 avslutades budgivningen och Jimmy åkte iväg och skrev papper. WOW!! Kunde aldrig drömma om att det skulle bli budgivning nu när det varit sån torka på så länge! 
Tillbaka på en timme och då firade vi! Det lönade sig att byta mäklare! Han har verkligen gjort ett grymt jobb Stickan! All cred till honom! 

Annars har tanden gjort sig påmind lite närsom. Jag kan nu ändöigen se & känna den men oj va den har varit jobbig! Feber till och från, ständigt nåt i munnen, gnager på allt, haft ont och nån natt va vi vakna mellan 03-04 jag & Ella. Då va hon ledsen lilla stumpan! 

Men läggning & kvällar fortsätter. Vi nattar i egen säng och oftast av mig. Tar mellan 15-30 minuter innan hon somnar. Sen ligger jag kvar 15 tills hon sover tungt. Amningen är nästa helt avslutad. Och även om det ständigt kommer komma bakslag så har vi en bra grund och en trygg rutin att falla tillbaka på. 

Nu ska jag dricka upp kaffet, skriver mer i helgen! Då är vi solo jag & Ella. Jimmy är på jobbaward i Sthlm. PUSS

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt