Valborg!

Skrivet:    ·  Allmänt
Stå vid nån brasa och frysa, det va så det.
Även om man ändå minns det som himla mysigt. Sitter hellre inne, äter lite gott och sippar på ett glas rött. Inget rosé i den här kylan inte.
 Allafall. Febern är borta! Måste varit 3dagarsfeber Ella fick. Tok-hög feber till och från i 3 dygn och så poff borta. Lika snabbt kom prickarna. Över hela kroppen. Tydligen vanligt efter 3dagars. Trodde först det va vattkoppor men hon vaccinerades ju mot det för två veckor sen. Och man hinner tänka, "det va väl typiskt, när man väl tar sig för att vaccinera för att slippa ska man ändå få skiten" Men nej, nästan hundra på att det är sviter efter febern. Den va ju så sjukt hög. 
Nu hoppas vi på en mysig helg, kunna träffa lite folk (ja tack) och sen kunna jobba och gå till föris på måndag.  
Trevlig valborg! 
PUSS! <3

(null)

(null)

(null)


Febertopp

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina! 
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Natten till lördag fick Ellis superhög feber, 40 grader och skållhet liten hade vi mellan oss i sängen. 
Fick Alvedon vid 02 och när den äntligen gått ner, tog bra länge och sådär mitt i natten känns 5 minuter som en evighet...kunde vi somna om. Vaknade vid halv 9 kanske, då va ju Alvedonen ur kroppen och Ellan va pigg. Inte som vanligt helt men ändå pigg. Så kom febern tillbaka med råge, hög feber på över 40 grader. Pulsen ökade som den gör vid hög feber men det kändes ändå inte bra. Fick lixom inte ner febern och ringde 1177, fick en tid på vc Åsidan dirr. Och där, herregud. Gick in bakvägen och fick träffa en doktor med full skyddsutrustning. Corona alltså. Tog allafall prover och allt va bra, antagligen ett rejält virus. Piggare när vi kom hem men den höga febern kom tillbaka.  Fick tillslut ner den men paniken när man vaknar och ens lilla älskling har över 40.  Söndag morgon och slagen hjälte.  Ändå okej feber hela dagen. Så på em kom toppen, hon låg och sov bredvid mig i soffan och jag kände att nu är hon skållhet. Tog temp och den låg då på 41. Panik! Ringde 1177 igen och fick åka till Åsidan igen. Bästa läkaren där tog emot och då blev Ellis piggare. Lite allafall. Inget avvikande då heller och han sa att han inte va orolig. Det gjorde mig lugnare. Tydligen kan små barn få såhär jättehög feber och ibland helt utan förkylning. Och förklaring. Hon fick tillbaka febern på natten och då fick jag t.o.m. gå ut på altanen för att kyla ner. Men piggare idag tack och lov. Inte så hög feber idag så håller alla tummar för att det börjar gå åt rätt håll. Hon har allafall ätit bättre idag på em. 
Nu sover hon och jag hoppas på en snäll natt utan febertopp.  Usch alltså. Man är inte kaxig som förälder när ens barn får 41 graders feber och knappt är kontaktbar. 
Hoppas även nästa inlägg blir lite mera glatt om man säger så. Puss på er! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

200423

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej vänner!
Underbara väder, visst?
Det finns många fördelar med att jobba hemma, som  tex att hinna gå moronprom varje morgon innan jobbet. Idag i strålande sol, med klarblå himmel. Och vet ni, det doftade vår ute. Stannade till och pausade musiken. Bara fåglarna som hördes. Så härlig start på dagen! Igår när jag hämtade Ella (i bara tröja!) kändes det som en sommarkväll. Vi ville inte gå in. Ella donade med hink, spade och vattnade samma blommor om och om igen! Lilla hjärtat! På riktigt den gladaste jag känner! Hälsade på grannkatten oxå som inte riktigt får vara ifred, hon älskar katter. Och hundar. Ja, faktiskt väldigt facinerad av alla djur. Spindlar, fåglar, myror. Haha, det behövs inte så mycket!
 
Veckan har gått så snabbt! Det är redan torsdag, vilket betyder fredag imorrn! Whoooop. Hoppas vädret kan hålla i sig, vore rena drömmen och kunna vara ute, fixa lite på altanen, köpa lite blommor osv. Och grilla! Vi får se!
Sugen på att fortsätta rensa här hemma, sålt elgrillar, kläder och ljusstakar. Köp och sälj är bra alltså. Lika mycket som jag älskar att fynda där så älskar jag att sälja!
Idag kommer Ida och myser med oss efter jobbet, äta lite ihop och få lite vardagslyx. Fiiint! Lite bilder från veckan! Önskar er en FIN DAG! Puss!
 
 
 
 

Panghelg!

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina!
Jag kör på en vecka till hemifrån, riktigt skönt. Efter att vi lämnat Ellis så tog jag mig ut på en morgonprom med Foppa i lurarna. 50 min med snabba steg. Så skön start.
 
Helgen har varit helt magisk. Ni vet en sån panghelg. Ella har varit i sitt bästa (hon älskar när vi går bort eller får besök) I lördags körde vi grill och bubbel hos Natta, Adrian  & Noah. Grillad kyckling och klyftisar. Nomnom. Barnen är så sjukt fina mot varann, alltså man blir tårögd varje gång dom klappar, pussar och tar varandras händer. Älsklingarna!
I söndags gick vi över till Oooooa (igen) och barnen lekte ute i solen på fm medans Jimmy städade och fixade i förrådet. Alltså Ella har blivir bruuuuuuuun! Dock tog vi med solkräm till föris imorse, lika bra att smörja på i tid. Sen sov Ella middag, myste med henne i sängen och bara tillät mig att ligga brevid och lyssna på hennes små andetag. Titta på henne när hon ligger där och sover tätt intill. Jag måste bli bättre på att stanna upp och njuta NU. Kan verkligen komma på mig själv med att lixom rusa in i nästa steg hela tiden. Och glömma att njuta av dom små stunderna här och nu. Ah ni fattar. Är jag stressad leder det ofta till att jag känner mig irriterad. Men den här helgen har det varken funnits stress eller nån irrikänsla.
Så skönt! Allt hänger ihop. <3
 
På em kom Jenny, Robbin och barnen förbi och lämnade en dockvagn till Ella. Gulle!  Som hon älskar den! Dom stannade på fika och sen även spontant på lunch. Tände grillen och grillade korv med bröd i solen. Dröm! Sen somnade Ella innan 19 och vi fick en lång kväll ihop i soffan. Sov gott och fick väcka mina älsklingar halv 7 för att hinna till föris. Idag va det fler pegagoger på plats. Skönt, dom har varit saknade! <3
Kram på er! <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag !

Skrivet:    ·  Allmänt
Godmorgon alla!
 
Fler som jobbar hemma nu? Måste erkänna att det gått över föräntan! Det som jag trodde skulle bli ensamt och tråkigt utan alla kollegor blev istället bekvämt och rätt soft. Man skapar sig snabbt nya rutiner. Har fått in morgonpromenader nästan varje morogn den här veckan, efter att vi lämnat på föris, vilket är en så skön start på dagen! Imorse blev det 50 min, skönt!
Igår tog Ellisbellis spruta, mot vattkoppor. Hon blev inte det minsta ledsen eller påverkad efter 1,5 årssprutan på bvc, men den här gjorde nog ondare. Gick runt hela kvällen och sa ajajajajajaj. Imorse fick jag ta bort plåstret och först då slutade hon ojja sig. ;) Hon blev påmind när hon såg plåstret. Lilla skrutt! Nu ska vi ta en spruta till om några veckor för ett fullständigt skydd. Sen så.
 
Annars då? Ella trivs som fisken på föris. Den här veckan har det dovkm varit en riktigt tapp på personal. Så många sjuka. Och alla barn på plats, så tror dom har gått på knäna riktigt. Men Ella har varit glad vid lämning ändå, så skönt verkligen. Hoppas få tillbaka alla bästa nästa vecka, krya krya!
 
Ida frågade i måndags om Ella sover bra på natten? Jag jinxade. För ja, hon har sovit jättebra länge, eller hon har typ alltid sovit bra. Men så kom prickarna på ryggen (som kliade massor) och hon började knöka som tusan. Inte i vaket tillstånd men så vi blir störda. Och det behövs fasen inte mycket för att man ska känna sig trött när man vaknar. Specisllt när man är van att få sova gott på natten. Tror det är lite därför mitt tålamod har varit kasst senaste dagarna. Och så känns det ibland som om alla dagar ser exakt likadana ut. Och det är en konstig tillvaro just nu. Man kan inte träffa alla man vill och längtar efter, man kan inte göra allt man brukar och omedvetet finns nog en oro över hur världen ser ut just nu. Aja, nog om det!
Hoppas den här helgen kan ge lite energi!
Ta hand om varandra! <3
 
 

Work from home

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina!
Idag sitter jag hemma och jobbar Efter lite strul med fel strömkabel, en laptop utan rätt program (fick åka till jobbet imorse och byte lite grejjer) och sen när varken telefonin eller systemet funkade så fick vi ordning på allt och sen har dagen gått så sjukt snabbt!
Nu har jag lite lunch, tog mig en 30 minuters prom och sen ätit lite med Jimmy framför Robinsson. Skööönt. Och lite mysigt att jobba hemma, på olika våningar ;)
 
Helgen då? Påsken? Jo men bra, bra bra bra dagar trots att vi inte kunat fira som vi brukar. Mest saknar vi att hänga med mamma & pappa, brukar alltid ses på helgen, äta ihop och busa med Ella, men i år fick vi se
 
 
s ute. Alltid nåt ändå. Man får tänka så!
Sen har vi träffat Natta, Adrian och Nois på grill, Benni & Senait kom och ordnade äggjakt för barnen. Så gulligt! Ella hakade på och tyckte det va superkul! Och av allt hon fick va påskkortet det roligaste och finaste. Barn alltså! <3
Igår hängde Ida & Tage här och Amanda & Leon. SÅ mysig dag! Käkade våfflor och gick till lekparlen, kom in och gjorde fika. Vid 17 åkte Amanda & Leon hem, Ida stannade occh vi fick oss en långprom innan maten! Om Ella älskar att ha folk här! Hennes bästa!
Tidigare kunden jag ändå uppleva henne lite reserverad ibland, ni vet, ville helst ändå va i mammas famn, men nu! Helt annan tjej, så trygg i sig själv, tyr sig mer än gärna till vem som helst, vill kramas och bli buren etc. Det värmer. Mycket tack vare föris tror jag. Lär sig att bli mer självständig, att leka mer själv.. Ja ni som vet vet. <3
Och sån lycka att va tillbaka på förskolan imorse! Hon va verkligen så glad!
ÄLSKLING
 
 
 

Påskledigt

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina ni!
VÄDRET! Alltså hur underbart?! Nu är det vår på riktigt. Cykla till jobbet när himlen är klarblå, det är vår i luften, ni vet doften av vår, och solen skiner. Det är fint det! 
Igår tackade vi av fina kollegor på jobbet, köpte lite bubbel och present och fikade ihop. Sen skulle alla ha gått ut på en aw ihop, men det droppade av fler och fler och det slutade med att jag, Nina & Gunilla gick till nya Bryggeriet. En tredjedel av gänget men vi hade så sjukt mysigt så det gjorde verkligen ingenting att vi va så få.
Premiär för uteservering! Hur underbart?! Den känslan alltså! Satt i lä och det va så skönt. Fick sånt pirr i magen, ni vet som innan man fick barn och busar på en helt vanlig onsdag! Man tar två glas bubbel och blir sådär mysig i hela kroppen. Skrattade så mycket igår! Vid 19 cyklade jag hem, då sov Ella så jag fick pussa lite extra på henne imorse. <3
Igår hade dom haft äggjakt på föris, alltså gullungar! Så roligt att höra allt dom hittar på! Och nu när det är så fint väder så är dom ute nästan hela dagarna! Äter mellis ute, så mysigt!
Och snart påskledigt! 
Ha en fin dag i solen, njut så mycket ni kan! <3 
 
 

Vårhelg

Skrivet:    ·  Allmänt
Måndag igen!
Hoppas ni haft en fin helg? Vi har fixat hemma, hängt med Natta, Noah & Adrian, gått promenad, fikat hos Jimmys päron och lite sånt. Lagom av allt, har lixom hunnit städa, hålla efter tvätten, veckohandla och kommit hemifrån lite. Så skönt! 
Nu är Ellan på föris och jag kom nyss till jobbet. Så skönt att komma typ först, hämta en kaffe och sitta lite i lugn och ro innan alla kommer. Kavolitet på nåt vis. 
Måste bera berätta det gulligaste! Hålla hand är barnens nya, vi hann inte ens komma inanför dörren i lördags förrän Noah & Ella tog varandras händer och sprang in ihop. Har nog aldrig sett dom så förut och dom blir bara mer och mer gulliga mot varann för varje dag man ser dom ihop, men sen hänger dom ju varje dag på föris och har oxå hängt sen dom va två veckor. Så dom är ju trygga med varann. 
Man blit helt rörd. Älsklingar! <3
 
Någon av era barn som är påverkade av sommartid? 
Alltså hela veckan har varit kaos haha. Eller ja, veckan började med senare läggningar, istället för 19 kanske hon somnade 19:30-20. Sen tre kvällar har hon blivit ledsen (händer aldrig) vägrat vällingen (händer heller aldrig). Fick sätta på Bolli i sovrummet och sätta henne i knät. Då svepte hon vällingen och däckade. Man fattar nada. Vi har ju varit bortskämda med bra och snabba läggningar och så när det inte blir så fattar man nada. Men igår gick det som vanligt igen. Vi gick upp, la oss och Ella drack sin välling och somnade direkt. Thank god! 
Nya direktiv på jobbet, nu får vi inte va alla på plats, en tredjedel måste jobba hemifrån. Suck. 
Är det inte lite sent att göra åtgärder som att stänga ner osv nu? Aja, bara gilla läget. 
Nu ska jag hämta en kaffe och njuta av att va HÄR. Med alla fina kollegor! PUSS
 
 

200402

Skrivet:    ·  Allmänt
2 april. Hur sjukt? 
Såg nog inte ett enda aprilskämt i år, gjorde ni? 
Måndag och tisdag vabbade vi, Ella hostade LITE så vi va hemma. Hängde ute med Natta & Noah båda dagarna. Solen på altanen i tisdags va underbar! Fikade ute och barnen lekte medans vi fick lite vuxet sällis. Win win. och igår lämnade vi alltså Ella på föris igen! Hon hade längtat! När vi parkerade utanför pekade hon på föris och såg helt överlycklig ut! Sån skillnad att lämna nu, hon är bara så glad över att få vara där! Och det värmer.
 
Måste bara dela med mig av personalens fina ord när jag hämtade förra tisdagen. Först kommer Malin och säger att dom pratat om Ella idag, det har verkligen vänt, från att ha haft ledsna lämningar till en så nöjd och glad tjej. Så kommer Annica, "Ella är verkligen glad hela dagen här". Och så Madde efter det, "Ella trivs verkligen här, alltid så nöjd och glad!"
Vilken boost, snacka om att man växte 2 dm. Stolt mamma <3
 
Lämnade samtidigt som  Noah imosee och nu håller vi tummarna atrt barnen får gå kvar hela dagen idag. Minsta lilla hosta eller nysning så skickas dom hem. Och dför Ellas del kan det räcka med att hon tittar upp mot solen för att det ska komma en liten nysning. Men ja, ska försöka att inte sitta på helspänn här på jobbet. Som Jimmy sa, ringer dom så ringer dom. Och ja, lugnet själv har ju som vanligt helt rätt. ;) 
På jobbet är det fullt ös. 30% av styrkan är här och det märks. Men dagarna går sjukt fort och det är roligt med tryck på telefonen. Det gäller bara att hinna göra allt admin oxå. 
Nu ska jag hämta en kaffe. Tidig på jobbet som vanligt och det är så skönt att komma innan alla. Få lite tid att sitta ostört och jobba med hörlurar och en kaffe. Ny låt på repeat!
Justin med Intentions. OMG.
Hann göra naglarna igår förresten, så behövligt. Dom är grymma på TK! 
Ha en fin dag! Och passa på att få lite solenergi! <3
 
 
 
Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt