Friday bby!

Skrivet:    ·  Allmänt
Så va det fredag igen och en hel arbetsvecka har gått.
Ellabus har gått en hel vecka på föris och jag är stolt över henne!
Lämningarna är jobbiga, imorse va det jag som lämnade och det är inte kul. Även om vet att hon trivs med både pedagogerna och med kompisarna, att hon har roligt och blir glad nästan direkt när jag gått, så gör det ont. Såklart. Men det får va såhär, klart att det är en separation för dom små liven, vore nog konstigt om dom inte reagerade.
 
Annars har hon börjat bonda med alla pedagoger (fröknar, är det okej om vi säger fröknar?) vilket är skönt. Leker med kompisarna och har roligt. Hon är ju himlans social vår lilla tjej. Igår när jag hämtade satt hon och klappade på en av pojkarna, satt nära och ville mysa. Alltså, hur gulligt. Jag smälte.
Dagarna på jobbet går snabbt och igår lunchade vi på Voyage. Lyx. Slutade 15, hämtade Ella på föris och åkte hem för att mysa en stund innan jag åkte ner på stan och mötte upp Sandra för en kvällsfika. Så mysigt! <3
 
Nu längtar vi till helgen, ska pussa sönder vår lilla skatt.
TREVLIG HELG fina! <3
 
 
 
 
 

Onsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina!
Va roligt att så många hittat hit igen, verkligen!
Ska försöka blogga lite då och då.
 
Gårdagen på föris hade gått bra! Det går bättre och bättre för lilla älsklingen. Lite ledsen vid lämning både idag och igår, men det går över rätt snabbt. Fick just mess om att hon ätit en brakfrukost och va glad igen! Dom messen betyder allt. Ni som vet ni vet.
Lite skönt att Jimmy tar dom flesta lämningarna faktiskt. Jag är mer blödig och han är ju lugnet själv. Sen får jag ta det roliga och hämta, men ibland kan vi hämta henne ihop. Har gått ner i tid och jobbar numera 8-15 varje dag. Så kan hämta senast 15:30. Känns så lyxigt och värt varenda minut. Blir ju annars bara mat och sova typ. Nu hinner vi va ute en sväng, gå förbi lekparken ihop eller bara mysa inne! Så guld värt.
Igår hade dom varit ute dryga timmen på fm, ätit lunch (ville sitta i knät lilla gumman) och sen sova ute i vagnen. Många av dom nya får sova i vagn till en början, men sen tänker jag att det är bara att testa att lägga henne på madrass efter ett tag. Men nu är hon van vid sin vagn och den funkar fint. Dessutom är det guld att sova ute nu när vabruari börjar och alla sjukdomar kommer som brev på posten. Sov 1:20 och vaknade pigg & glad. Hämtade en glad men lite trött skruttfia sen, som va i full fart och busade med kompisarna. Tänk att hon redan nu börjar bonda och skaffa kompisar! Alltså <3
 
 
Igår kom finally namnlapparna. Så igår märkte jag en deeeeel.
PUSS och ha en fin dag!
 
 
 

Helgen <3

Skrivet:    ·  Allmänt
DRÖM lördag!
Sol och inte jättekallt. Kanske lite för Ellis som vägrar vantar men hon va supernöjd hela tiden så det va nog lugnt. Åkte ut till Örstig och tog med oss grillkorv mm.
Mötte upp m&p, Linnis och grabbarna. Sen hängde vi där ett par timmar, grillade korv och syrran hade gjort pinnbröd (alltså NÄR åt man det sist?) sjukt mysigt. Pappa hade gjort tipspromenad så vi va tre lag som tävlade. Han gillar att fixa och dona. Så mysig dag! Sen åkte vi hem till oss och fikade.
Mera mera sånt! Så fort solen tittar fram är det ju så skönt att va ute lite.
Och äta lunch ute är ju bara så gott!
 
 

Tillbaka till bloggvärlden!

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina!
Sist jag bloggade va 17 maj. 17 maj! Galet. Var tar tiden vägen?!
Det har hänt MASSOR sen sist och ärligt så vet jag inte riktigt vart jag ska börja! Men tar en liten updare i taget! Jag HAR saknat att blogga, massor, så nu ska jag försöka på riktigt igen! Men ni vet, livet kommer emellan ibland.
 
Det absolut största som hänt sen sist är att min Ella har börjar FÖRIS. Hur sjukt?! Nu är livet som mammaledig slut med allt va det inneburit. Att få delat den här mammatiden med alla fina mammor har gjort dessa månader till dom bästa!
Natta, Amanda, Tess & Bella bla. Alla soppluncher med bebisar krälandes på golvet, alla barnvagnspromenader och kaffe hemma i sofforna. DRÖM. Alltså på riktigt dröm.
När många pappor bytte av blev det mycket öppna för Ella & Lykke. Vi hängde, fikade och sprang efter våra små som inte ville sitta still vid sångstunden. Så lika dom två gobitarna, alltid glada och massor med energi! Älskar deras personligheter.
 
Kan va ärlig och säga att det i början va lite tufft med ett litet energiknippe med stark vilja- alltid nyfiken på allt och aldrig still (haha). När man tyckte att alla andra mammor fick sitta still och dricka sitt kaffe i lugn och ro, med barn som gärna satt i antilopen med samma leksak i timmar, så va aldrig min Ella. Men nu är jag bara glad att hon är så glad och nyfiken. Och faktiskt hände nåt vid ettårsdagen. Vi har en mer mogen Ella här hemma, även om det alltid är fulll fart!
 
Ella älskar att mysa, kramas och sitta nära, en tjej med mycket energi och som älskar när det händer saker, älskar att vara med! Sätter sig gärna i knät och bläddrar i böcker. Pekar och härmar, vet exakt va allting betyder, matta, stol, blomma, alla djur etc. Men än så länge inte jättemycket ord. Älskar andra barn, katter och hundar. Och hon vet vad hon vill, kan vara mycket bestämd emellanåt, men det kommer man långt på. Skönt att intala sig själv det ibland! ;)
Min fina Ella, som jag älskar dig! <3
 
 
Så ja, det va lite sorgligt att säga hejdå till livet som mammaledig. Men till en början blev det några dagars jobb och några dagar med Ella. Så det blev en mjukstart vilket va sköööönt. Nu känns det ändå helt okej!
 
Inskolningen har gått bra och idag går hon första riktiga dagen helt själv! Fick sms från föris imorse och då va hon glad som hon är nästan jämt. Stod med spaden i handen och hade grävt i sandlådan.
Finns så mycket humor och bus i vår lilla tjej! Hoppas och håller tummen att första dagen går bra! Kan va lite känsligt vid sovet bara, men har fullt förtroende för personalen som är helt fantastiska! Bästa verkligen. Ska hämta 15 idag, saknar min lilla tjej!
 
Lite bilder <3
 
 
 
 
 
 
Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt