Onsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej nackspärr!
Onsdag och nerförsbacke mot helgen, som Natta brukar säga! Whooopa. Skönt tycker jag som roddar mestadels av veckan själv med Ella. Jimmy är iväg typ hela veckan med kvällsmöten, sena kvällar och Kalmar tisdag-onsdag. Ingen rolig vecka, men snart är den slut.
Har haft en nackspärr som kommit och gått senförra veckan. Och imorse ajajajaj. Fick tips om nån ormsalva från Apoteket som jag måste testa.
Morgonen gick bra hemma, ställde klockan på 05:45 så vi kunde ligga kvar och mysa lite. Hon är alltid väldigt myssugen på mornarna vår lilla Ella. Älskar att borra in sitt lilla huvud mot mig och hålla handen.
Gos, hon är som jag. Älskar kramar och närhet. <3
 
Men så händer det som inte får hända, inte nångång men speciallt inte på morgonen när man ska hinna allt. Ah ni vet.
Hon sätter sig på toastolen och ska borsta tänderna med Bamsetandkrämen (såklart) , hennes bästa.
Halkar till och ramlar bakåt. Huvudet dunkar in i duschäggen och hon halkar neråt. Slår inte huvudet i golvet utan i duchväggen. Men blir så ledsen, kändes som en EVIGHET innan hon fick fram nån gråt för att hon blev så rädd och ledsen. Usch. Ingen bra start på morgonen men fick mess från föris att allt gick jättebra så det va ju skönt. Phu.
 
Annars? Helgen va mys men fullt upp med middag, kalas och annat. Firade vår Jimmy som fyllde i måndags. Han fick en slowcocker av mig & Ella. Hoppas att vi kommer använda den och inse att fasen va god mat det blir!
 
Ikväll kommer Jimmy hem! Då blir det Farmen och en massa MYS. Puss på er!
 
 Nya naglar. Den här gången blev formen så bra! Dom är duktiga på TK.
 
Du lilla stjärna! Tänk att du är MIN. VÅR. Ja, ibland får man nypa sig i armen! <3
 

Fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Ni som lämnat barn på föris med lite tårar, ni vet känslan när man får vinka hejdå till en glad och nöjd liten älskling. Man går från förskolan med en bra känsla i hela kroppen, den går inte att jämföra med att lämna över i tårar. Även om man vet att det går över lika snabbt som jag gått utanför dörren så spelar det ingen roll. Glada mornar gör ett sån bra start på dagen! <3
 
Imorse hade vi ingen stress, jag har nu börjar lägga fram kläder till både mig & Ella. Förbereda så mycket som möjligt är ju a och o när det kommer till mornar, håller ni med mig?
Min klocka ringer 06, då smiter jag upp. Ibland vaknar Ella & Jimmy då oxå. Men dom får ligga kvar i sängen, alt leka lite i Ellas rum så jag får vara i badrummet själv. Om Ella är nere med mig tar alltt dubbelt så lång tid, haha! Kaffet laddar jag kvällen iknnan så det bara är att trycka på. Sparar oxå några minuter! När jag är klar kan jag va med Ella så får Jimmy hoppa in i duchen. Ella får lite yohurt så hon inte ska hungra ihäl innan frullen på föris. Sen påklädning och lite mys framför Bing, Bolibompa eller Kompisbandet - allt med musik älskar hon vår lilla Ellabus! Vid 07 är vi redo att åka bort till förskolan. Vi pratar om om alla kompisar och om Annika. Gullis. Nu ler hon med hela ansiktet när jag säger Annika. "Kackaa" säger hon om Annika. Och "Ooooooaa" om Noah. Lilla hjärtat.
Ha en fin fredag nu vänner!
 
 

En weekend för två

Skrivet:    ·  Allmänt
Alltså min Jimmy. Han kan han! Har jag berättat om världens bästa allahjärtansdagspresent?
Kommer hem i fredags och får en massa fina rosor. Gulle. Så startar han datorn. Där har han gjoort ett bildspel, älskligen! Bokat hotell för oss två på Amaranten på Kungsholmen i Stockholm i mars. Alltså!
Fixat barnvakt hade han oxå gjort. Min Jimmy! Bästa! <3
Ska bli så mysigt att komma iväg baara han & jag. Kan inte påstå att vi varit jätteduktiga med att göra saker bara vi två. Mest för att det lixom inte blivit av. Vi har inte haft anledning om ni fattar. Men nu ska vi åka till Stockholm bara vi, gå ut och äta, bo på hotell & ta sovmorgon, äta hotellfrulle i lugn och ro och shoppa! DRÖM om ni frågar mig.
 
 
 
 
 
 
 

Hej tisdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
GODMORGON fina ni!
Skaplig storm ute, jäklar va det blåste inatt! Hoppas ni sovit gott allafall.
 
Måste uppdatera er om förra inläggets jobbiga lämningar.
Det går bättre & bättre! Thank god.
I fredags när jag lämnade sa hon inte ett knyst, klagade lite i hallen på föris men inte ledsen ledsen. Sen tog Annica emot och då sträcker hon bara ut sina små armar mot Annica utan ett ord. Efter det har hon en världsbäst fredag och jag tror ärligt att hon trivs superbra där! Noah är oxå en jätte trygghet för henne, eller dom två är en trygghet för varann, alltså verkligen! Imorse när jag lämnade sprang Noah fram direkt till Ella och Ella "Oooooooa". Hur gulligt!? Pratar vi om Noah hemma så ler hon och säger "Ooooooooa". Så fint att dom två har hängt sen dom va två (!!) veckor. <3
Igår och idag har hon acceperat att vi ska till föris på ett annat sätt än tidigare, bara själva överlämnandet som varit ledset men ingenting annat runt omkring. I början va hon ju ledsen redan i hallen när hon fattade att vi skulle åka och att vi skulle lämna. Skönt att slippa den. Sen vet jag att är hon ledsen när jag lämnar går det över på några få minuter. Dom är verkligen bäst där!
 
Helgen va skööön. Va dock inte utanför dörren nån av dagarna, skitväder verkligen.
Lördag hängde vi i Svalsta och Josse bakade smulpaj med banan och nutella, gottgott. 
Söndag hängde vi med Natta, Adrian och Oooooooa. Sjukt mysigt. Nu märker man verkligen att dom tyr sig till varann. Dom små. <3
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Skrivet:    ·  Allmänt
Heeej fina ni!
Så kul att ni är inne och läser, alltid lika roligt att ni uppskattar det jag skriver.
Vardagen mina vänner, vardagen. Den är inte så tokig ändå!
Veckan rullar på, imorrn är det fredag igen! Tisdag - onsdag va Jimmy iväg på jobb i Kalmar och jag och Ellan va själva. Gick finfint. Satte klockan på 06 och 07 va vi klara att gå till föris. Lämningarna går bättre och bättre, hon är ledsen kortare och kortare tid nu. Men det skär i mammahjärtat att hon fortfarande är så ledsen när jag lämnar.
Men den här veckan har hon allafall sträckt ut sina amå armar mot fröknarna när jag lämnar över henne. Och när tårarna rinner på dom små kinderna. Lilla älsklingen!
Sen får jag ett sms av föris att hon blivit glad på några minuter igen, dom sms:n. Så guld värda! Bara längtar lite tills hon springer in genom dörren och vinkar till mig med ett leende. Ni med jobbiga lämningar, när vänder det?
Oxå blivit väldigt mammig nu. Imose va hon som en liten koala, fastklistrad på mig.
"Typ jag vet att du snart ska lämna mig, men snälla mamma gå inte utan mig".
Dagarna på föris går sen hur bra som helst.Hon leker med kompisarna, busar, sjunger, äter bra och sover bra. Så hoppas nu att lämningarna går åt rätt håll. Ni som vet, ni vet.
 
Igår hämtade mormor & morfar så Ella fick gå hem redan vid 14. Lyx. Det sjuka är att typ alla på Ellas avdelning går hem mellan 15-15:30. Med undantag för nån eller några. Men dom flesta blir hämtade efter mellis. Många jobbar nog deltid och frågar ni mig så, kan man gå ner i tid så tycker allafall jag att det är guld värt! Dom små är bara små en gång!
Det va allt för nu! <3
 
Gårdagens lunch med Stina gav SÅ mycket energi! Tack bästa du!!
 
 
 
 
 
 
 

Måndag igen!

Skrivet:    ·  Allmänt
En måndagsmorgon igen då!
Haft en bra helg, trots lite hosta och gnäll i lördags. Nån sov för lite på dagen och det brukar verkligen inte påverkas alls, lite trött möjligtvis men alltid lika glad. Men i lördags em va det lite gnäll. Va nog förkylningen oxå. Sömnen är ju extra viktig då. Gick dock över och hon fick somna tidigare bara. Så vi fick LÅNGKVÄLL och kunde verkligen plöja serier. Kollade klart på Kalifat, ett avsnitt Hamilton och Box21. Kalifat alltså. Herreguuuuuud. Så sjukt spännande och oväntat slut.
Dejten med Noah, Natta & Adrian ställdes in i lördags. Hostiga och snoriga barn. Men en sol fick mammorna ihop. Det va skööönt. I söndagts kom farmor & farfar på fika. Vi va ute en sväng i stormen och sen fikade vi på världens godaste kladdis! DRÖM. Helt lagom kladdig och sådär drömmigt god.
 
Ha en fin måndag! <3
 
 
 

Friday!

Skrivet:    ·  Allmänt
Fredag igen!
Två dagars vabb för mig, onsdag och torsdag. Idag är mamma hemma med Ella som fortfarande är hostig som tusan. Nu har förkylningen verkligen brytit ut och näsan rinner. Hostan är något bättre ändå så vi hoppas att Ella är på bättringsvägen. Så typiskt nu närr vi just skolat in, det här va ju hennes andra riktiga vecka. Men men, är det vabruari så är det. Bara att gilla läget.
Va på VC i onsdags och lungorna lät bra, hostan hade inte kruppliknande ljud (då) så hon trodde att det kunde vara förkylningsastma. Vi försöker inhalera men det är tusan inte det lättaste. När Ella hade RS gick det hur bra som helst med inhalatorn, men då va hon liten oxå. Ett år sen nu. Galet. Det va inget man önskar nån alltså. Usch när dom små har jobbigt med andningen alltså. Förkylning absolut, men när dom har svårt att andas så är man rätt maktlös som förälder.
Hoppas på en vardag på måndag så Ellan får busa på föris igen! <3
 
 
Min lilla skrutt! Bli frisk så du kan få busa runt på föris igen!  
 
 
Måndagens mor & dottermiddag hos Annica!
Tacogratäng och kladdkaka till efterrätt. Så gott! Busenkel kladdis, ska baka till fredagsfikat nästa vecka. Skulle fixat till idag men hann inte igår. Stod och stekte pannkisar hela kvällen istället! ;)
 
 
En liten hängig tjej som allafall tryckte i sig en massa sylt och grädde. <3
 
 
 
Ha en fiiin fredag nu! Vi ska äta hemmagjord pizza (vad annars?) och kolla Hamilton.
PUSS och trevlig helg på er! <3
 

En fin helg!

Skrivet:    ·  Allmänt
En sådär tanka energi helg ni vet.
Fredagssmys med min Jimmy, egen pizza och Hamilton i soffan.
Ella vaknade rätt tidigt men vi myste länge med välling och barnprogram i sängen.
På dagen hängde mami med oss då pappa är i Paris hos min syster Sara. Vi hängde, va ute i solen och plaskade i vattenpölarna, hittade pinnar och busade. Åt tacos och på kvällen kollade vi ett avsnitt Box21. Sett den? Om inte har ni några sjukt spännande avsnitt framför er. Herregud. Så bra serie!
I söndags va Jimmy lite hängig så vi hängde mest hemma, va ute i solen en sväng och sen åt vi Jimmys carbonara till middag. Ella va tröttis och sov 2:30 (!!) efter lunch.
(Hon brukaar sova max 1:30 för att somna snabbt på kvällen sen) Tänkte att hon kanske oxå va lite hängig så lät henne sova. Trodde aldig hon skulle somna vid 19 som hon brukar, men jodå, hon sov 19-06 när klockan ringde och det va dax att gå upp. Vi gick och la oss 20:30 igår, jag somnade dirr och Jimmy nån timme efter. Haha, familjen behövde tydligen ladda upp med lite sömn inför veckan!
Lämningen imorse va JOBBIG. Ledsen redan i hallen när hon skulle säga hejdå till mig. Gumman, hoppas lämningarna blir bättre och bättre. Fick sms att hon satt och åt frukost sen nån halvtimme efter. Dom sms:en är så guld värda. Först efter det kan man slappna av på riktigt. Nu väntar en ny vecka med lite av varje. Vi hörs snart igen, puss!
 
 
 
 
 
Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt