Friday!

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fredag! 
Sitter i soffan med Ella på bröstet, har försökt lägga ner henne några gånger men just nu är det närhet som gäller. Lilla hjärtat! <3
Två nätter med håll i er, 9 timmars sömn totalt!! Såklart uppvak för amning men sen har vi somnat om. Drömmen! Känt mig så utvilad och det passade himla bra då vi har haft lite fix & don med lägenheterna. Inatt 6 timmars sömn, men ändå helt okej. Somnade i soffan alla tre och sen ammade igen vid 04. Där blev det svårt att hitta rätt metod för amningen och Ella som va hungrigaste tjejen i världen blev alldeles ifrån sig! Fick lite lätt panik för att det inte ville funka, men tillslut lugnade hon sig och vi fick till det, tillsammans. Pluttskrutt! 
Sen somnade vi om runt 06 och vaknade vid halv 9. Mysmorgon i sängen och så nyhetsmorgon och kaffe. Fin start på dagen! 
Snart åker vi till Stenbrinken och gör lgh redo för foto! ✨ 

Ikväll middag i svalsta. Ha en fin fredag! <3
Lite bilder från sist! 
BVC igår och nu väger vår lilla älskling 3060! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Aktervägen 7

Skrivet:    ·  Allmänt
Imorrn är det visning av vår P Ä R L A och fina lägenhet! Där har vi skapat många minnen, många härliga sommarkvällar på balkongen, bubbel och tapas i köket, morgonkaffe i tidig morgonsol, släkt och vänner med spelkvällarna, nyårsafton har firats och många mysiga kvällar i soffan. Men nu är det dax för pärlan att få nya ägare IOM att vi flyttar till huset på Arnö. Så in och kika på hemnet och visning imorrn! 
Åh ja, jag kommer sakna lägenheten, men allt har sin tid och nu längtar vi massor till huset!! 
Hösten, vintern och julen, våren och sommaren, altanen.. 


Och snart kommer även min lägenhet på Stenbrinken ut! Allt på en gång! ;) 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)









God morgon tisdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter och dricker kaffe här till nyhetsmorgon. Ella snackar lite i babynestet brevid, vevar med armarna och grymtar. Vår lllla dino! <3
Jimmy åkte till jobbet imorse så idag är första dagen jag är helt själv med vår älskling. Lite nevös men mest spännande. Egentligen börjar Jimmy på måndag men åkte in till Norrköping för ett möte. 
Haft två tuffa nätter med magknip (tack för att pysventilen är påkommen) usch, man hör hur det kör i magen på henne, stackars liten! 
Igår natt va hon ledsen från 23-02, men Jimmy och jag hjälptes åt, så vi fick lite sömn var, så guld värt! Men inatt, underbara unge! Hade lite skrik igår kväll, men allt la sig vid 22, 23 somnade vi alla tre i soffan, Ella på mitt bröst - det mysigaste som finns! Vaknade alla vid 01, ammade, bytte blöja och sen över till sängen.  Där sov vi vidare till 05, Ella på mitt bröst. Ammade, bytte blöja och så somnade om tills Jimmys klocka ringde vid 07:30.  Sen låg vi kvar och myste till 09:30 ungefär. 

Lilla hjärtat vill vara nära. Och ibland är det lättare att låta henne få den närheten istället för att kämpa med att lägga henne i cribet, ibland går det direkt men ibland får man kämpa lite. Inatt va sömnen viktigare! Och jäklar va pigg jag känner mig! Dryga 7 timmar. Behövligt! 

Annars myser vi på, nästan hela våra familjer plus släkt har träffat Ella. Inga småbarn än, det måste vi vänta med. Tyvärr. Allt för Ellas skull! Hon är ju fortfarande i magen egentligen, sjukt när man tänker så. Hon känns så självklar i våra liv. Vad gjorde vi ens innan?! Lilla hjärtat, kan göra allt för dig! Verkligen allt! 

Nu ska jag få i mig lite frukost. Viktigt att äta, amningen tar energi. Puss på er! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


 

Lördag & sovmorgon

Skrivet:    ·  Allmänt
God morgon från oss! 
Mycket bebissnack här nu framöver, bara så ni vet! ;) Men det är ju så vårt nya liv ser ut, med Ella, det finaste vi har! <3

Vad har hänt sen sist? 
I onsdags jobbade älskling och mamma va här hela dan, inte riktigt redo för att va helt själv än, så att Jimmy är hemma hela nästa vecka oxå känns så skönt. Vi tog en promis jag & mama, så fint väder! Sen kom Anita från BVC på ett första hembesök. Och gissa vikten? 3040kg nu! Så duktig lilla Ella! Förbi födelsevikt nu och skönt att veta att hon får i sig tillräckligt av min mjölk. 

Två lite tuffa nätter sen sist, igår va det verkligen jobbigt. Skrik och gråt och magknip. Stackars liten! Men vi testade allt och tillslut fick vi henne att sova. Men två trötta föräldrar igår. Inatt betydligt bättre! Köpte pysventil så hon fick ut lite luft, det hjälpte massor. Dom små tarmarna är ju inte riktigt klara än, man får inte glömma att hon faktiskt inte är född än. Igen inatt fick jag nog ihop en 6,5-7 timmar totalt. Sen va Ella klarvaken mellan 00-03, ville inte sova alls. Tillslut va det enda som funkade att sova PÅ mig. Och det gjorde vi. Gick till soffan och sov med henne på mitt bröst - det mysigaste som finns! Och är det närhet hon vill ha så ska hon få det! Lilla hjärtat <3 Närhet och mera närhet. 

Om en stund kommer Jimmys morfar & mormor och Helena på lite gos och fika, imorrn Linnis och så på em Johan & Erika. Fullt hus! Men vi har sagt ifrån oxå, vissa dar behöver man bara vila. Då är det okej att säga nej. Nu ska jag ta en dusch här, ha en mysig lördag fina! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Hemmalivet

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina! 
Blir inte lika mycket update här, dagarn går åt till annat! Att vara mamma tar tid! <3
Sitter och äter lite sen lunch här! Varit ute på långpromenad med Natta runt Brandholmen och passade på att köpa Minifom magdroppar till Ella. Tror hon har lite magknip till och från, lilla skruttan. Va vaken inatt och först tokpigg, sen mer ledsen och så magen. Lilla vän, gör så ont i mammahjärtat när hön skriker. Ska testa magdroppar och se om det blir bättre. 
Annars har vi haft två drömnätter i rad, så skönt! Och så kom inatt då, inge mycket sova och två trötta föräldrar idag. Kände mig nästan bakfull där ett tag. Svårt att lyckas sova på dagarna oxå, valde promenad i solen istället. Gav säkert mer! Vilket väder oxå! Sommarvärme! Så skönt att Ella gillar vagnen & nu fortsätter hon sova på balkongen, skönt i friska luften. Mest besök av familj än så länge, igår kom mamma förbi och stannade typ hela dagen, sen kom Lasse & Susanne och käkade med oss på kvällen. Ella va vaken nästan hela dan igår, så med med blicken nu! Det händer massor varje dag! Så trodde verkligen hon skulle däcka till kvällen och natten, men nejdå! 
Nu ska jag vila lite i soffan framför Paradise, drömmen! Puss på er! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon soliga söndag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Livet här hemma! <3 
Vi myser mest, tar lång sovmorgon, frulle framför nyhetsmorgon, en promenad, ett besök av familjen. Dagarna går med amning, blöjbyten, gos på bröstet och vi njuter av vår älskade lilla skrutt! <3
Nätterna kan va tuffa, ni som vet ni vet. Har nästan haft lite kvälls och nattångest just för sömnen, ibland skrik och ibland bara pigg. Och så är det ju, dom små liven har ingen aning om det är dag eller natt. Och visst är det jobbigt att inte få den sömnen man är van vid, men tycker ändå att jag funkar ändå! Mycket tack vare att vi hjälps åt, både på dagarna och nätterna. Guld värt och han är en klippa min fina Jimmy! <3 
Två nätter i rad har varit BRA! Speciell ät inatt! Ammade i sängen sista gången vid 24, sen ställde jag klockan på 04 (får inte gå mer än 4 timmar mellan maten) och fick väcka Ella. Så ammade vi lite och sen somnade vi om. Vaknade igen 06:45 och fick mera mat. Sen somnade vi om och vaknade vid 8:30. Drömmen! Försöker att amma mycket på kvällarna så hon står sig & det lyckades nog inatt! Sen har vi haft tuffa nätter med några timmars skrik, trots mätt i magen, torr blöja och närhet. Och ibland vet hon nog inte ens själv vad hon är ledsen över. Men det ger sig alltid efter ett tag. Dock så glad över dom här nätterna! Som ger så mycket! 
Tack mammas lilla hjärta! <3

Igår träffade vi Natta, Noah & Adrian för första gången sen vi blev mammor. Så mysigt att få följa varann, från första gången vi berättade för varann, minns den dagen så väl, en eftermiddagsfika på Espressohouse och Natta berättade. Då va jag i vecka 8 och hade inte sagt till NÅN. Men kunde lixom inte hålla mig då och tårarna rann! Vi va gravida båda två med bara tre veckor mellan! Lycka!! 
Tog en promis i solen, en kaffe hos dom och så massa gos! Fina Noah! Så än skillnad i storlek, Ella är verkligen PLUTT jämfört med Noah! Men det skiljer ju lite veckor och vikt än så länge. Nu ska jag väcka lillan och ta upp henne på bröstet. Det bästa som finns! Sån kärlek!! <3 Sen kommer mamma & paps på fika! Ha en fin söndag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Home sweet home

Skrivet:    ·  Allmänt
Nu är vi äntligen hemma sen några dagar tillbaka. Vår säng, vår lägenhet, vår lukt och att kunna plocka i kylen som man vill. Dröm! Och så är vi en liten familj nu på rikligt! Magiskt och fortfarande nytt, lite läskigt, spännande och fullt av så mycket kärlek! Hon är här hos oss våra lilla älskling! Hon ville ut till mamma & pappa 5 veckor för tidigt, men hon va redo! 
I måndags fick vi alltså komma hem! Och eftersom Ella äter så bra (ammar) så fick sonden ryka. SÅ skönt! Det va bara tufft för lillan, hon ville slita bort den, den va i vägen, och så skulle Jimmy sonda samtidigt som jag ammade var 3 timme. Nu är det fri amning som gäller och det går så bra! Va på BVC igår och vägde och vår älskling hade ökat i vikt! Whoooohooo!! Bra jobbat Ella! 
Första natten hemma gick bra! Hon sov bra, somnade bra och sen vaknade bara för amning. Igår kväll va det lite svårare att komma till ro, hön skrek sådär så det gör ont i mammahjärtat (alltså bara det, jag är mamma nu!!) men sen efter någon timme kom hon äntligen till ro, sov tills min klocka ringde för amning, trött tjej. Sen ammande jag två gånger och hon sov gott däremellan. 
Men skriket gör så ont! Idag vill skruttan mest vara nära hela tiden. Så nu ligger hon på mitt bröst och sussar. Älskade lilla Ella! <3
Så lyxigt att ha fått så många dagar ihop som familj, Jimmys dagar började i tisdags. Så mysigt att göra det här ihop. Vår lilla familj! 

Än så länge försiktiga med besök, så mest familj utan minsta förkylning, och inga barn. Inga stora folksamlingar & extas försiktiga. 

Här kommer lite bilder! Puss från oss! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Välkommen till världen!

Skrivet:    ·  Allmänt
1 september 14:37 ville hon ut vår lilla älskling! Inte alls förberedda, hade väntat mig att gå över 2 veckor men nejdå, 5 veckor innan BF ville hon ut till mamma & pappa! 
Vi är kvar på Neo, men mår bra alla tre! 
Sån obeskrivlig kärlek till det lilla livet, vår lilla älskling!!  <3 
Kan titta på henne i timmar och gråter glädjetårar! Hon är här nu! Och vi är numera en liten familj! Hur fint som helst! 
Förlossningen gick snabbt ändå, och personalen va och är verkligen helt magisk här i Eskilstuna! 

Sån lycka! <3 Ni som vet ni vet till er andra hoppas jag verkligen att ni kommer få uppleva det här, det absolut vackraste i världen! 

Obeskrivlig kärlek! <3

(null)

Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt