NYÅR 2018

Skrivet:    ·  Allmänt
God morgon från oss! 
Tog sovmorgon och vaknade nyss. 11 timmar med en matning, så skönt. Och bra att ha lite tillgodo, lär ju va uppe lite senare inatt! Men det blir inget firande som 2017 inte, då köpte vi x antal bubbel och körde järnet till 04. Så blir det inte! Kommer sippa på nåt glas kanske, nåt bubbel vid tolvslaget & nån sipp Amarone till oxfilén, men det är max. Inte för att jag inte kan, eller ja, Ella har inte greppat flaskan än och eftersom hon sover mellan oss så vågar jag inte dricka. Men det gör mig ingenting! Det blir nyår utan alkohol oxå! ;) Och Nosecco är verkligen ett bra alternativ om man vill dricka alkoholfritt.  
Vi ska fira med familjen Lindblads! Tredje året i rad! Trerätters och spel!  
Tänker tillbaka på 2018, det finaste året i alla kategorier! 
Vi kissade på stickan i januari, magen började så småningom växa, vi lyssnade på lilla hjärtat & på ultraljudet fick vi veta att vi väntade en liten tjej! <3 
Hade en gender hemma hos oss i maj och någonstans visste jag att det va en tjej! Två hjärtan som slog i samma kropp - det är det finaste jag upplevt! 
En fin sommar med många bad på klipporna, både femöre, stendörren, Stenvik. Och så underbara Gotland med familjen Eklund! Magiskt! Brun som en pepparkaka och magen va så fin! Älskade att va gravid! 
Sen köpte vi hus! Skulle inte alls köpa hus nu, men vi blev så kära i det gula lagom stora parhuset på Arnö. Snedtak i sovrummet, öppna ytor och en stor altan! Skrev papper på onsdagen och på kvällen minns vi att jag sa till Jimmy, "jag har nästan glömt att jag är gravid!" Vattnet gick dagen efter! Trodde jag hade kissat på mig men nej! Vi lades in i Eskilstuna på torsdags kvällen och värkarna satte igång under fredagen. På lördagen 14:37 kom hon, vår fina lilla Ella! 2700gram & världens finaste tjej! Sån obeskrivlig kärlek! 
Nu är Ella snart 4 månader och det känns verkligen som hon alltld har varit en del av oss! Och det blir bara mysigare och mysigare för varje dag som går, jag blir tryggare som mamma och hon växer, man får mer kontakt, hon skrattar och ler, är så med nu! Älskade lilla tjej! <3  Älskar dig så obeskrivligt! Gör allt för dig! 

Gott Nytt År fina ni! Och tack för att ni läser! Uppskattar era siffror massor! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Ellas första jul!

Skrivet:    ·  Allmänt
Det är nåt speciellt verkligen. Ellas första jul! 
Jag som alltid älskat julen men nu blev det lixom en helt ny dimension. Världen förändras när man får barn, det är ingen klyscha. 
Magiskt! <3

Uppesittarkväll hos oss med fullt hus! Ella va så duktig och pigg! Som alltid, hon vill va med, nyfiken liten tjej vi har! Satt i många famnar och myste, men som oftast vill hon att man går runt & titta på saker. Vår lilla tjej! Man börjar se en liten personlighet växa fram. Och för varje dag som går får man bara ännu mera kärlek till den där lilla tjejen, hur det nu kan va möjligt! 
Julafton åkte vi ut till Svalsta runt 12, sen blev det julbord, Ella kollade Babblarna och vi fick äta ihop. Lyx! Bästa barnvakten!  Sen myste vi, tomten kom och vi fick massa julklappar tok Ellan. Minst får mest i vår familj! Så är det! 
Kläder från mig & Jimmy och saker till Ella! Så bra! Hoppgunga, overall, klossar med namn och bilder på Ella, bitleksaker, en mjuk pekbok från Jollra, en mjukiskanin man kan värma i mikron så Ella får krama på nåt varmt och mysigt i sängen & annat fint. Tack snälla familjen! Så mycket fint och användbart! <3

Juldagen spenderads i mjukisar hela dan, jag & Ella va ute på prom med Susanne & Stella. Annars hängde vi i soffan, kollade filmer, åt rester och bara myste. Inga krav..
Stannade en till natt. Och det fick verkligen bra med Ella, över all förväntan. Så duktig vår lilla tjej! 

Nu är vi hemma, packat upp & fixat oss. Snart kommer m&p, Linnea och killarna på annandagsfirande. Men idag blir det inte julmat, nu är det slut på köttbullar, skinka & choklad. Ikväll blir det nötstek med rödvinssås och hasselbackspotatis. Gott efter allt salt och flott, haha! 

Ha en fin dag och god fortsättning! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Dan före dan

Skrivet:    ·  Allmänt
Imorrn mina vänner, imorrn är dig julafton! 
Allt känns lite extra mysigt och speciellt i år. Ellas första jul! <3 
Och det är väl inte förrän nästa jul hon egentligen kommer förstå lite mer, men det känns ändå som nåt väldigt magiskt och speciellt. Tomteverkstad här hemma! Jimmy & jag slår in paket till lite julmusik, det börjar skymma ute och Ellan sitter i sin babysitter och skrattar. Vår lilla älskling! Utvecklats så mycket, det har verkligen hänt mycket på den här veckan. <3  Blir en del julklappar till Ella, haha "God jul Ella önskar tomten", och så igen och igen! ;) 
Snart kommer Jenny, Robbin och barnen på mat, jenny ska bli lite överraskad nu innan bebis tittar ut! Köpt lite fint från Newbie (såklart, vart annars?) Och frän Jollra! Sen ikväll blir det uppesittarkväll hos oss! Köpt lotter, choklad i massor, glögg & julfika. 
Mysigt! Och imorrn är det julafton! Dröm så mysigt då! Den kommer firas i Svalsta med släkt & familj, tomte, paket, mat och massa mys! 
Lite bilder från sist! Gårdagens sol va dröm! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hej fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Fredagen är här och snart väntar julledigt för hela vår lilla familj! Jimmy jobbar hemma och halvdag, så i em åker vi ner på stan och fixar det allra sista inför julafton! Igår va jag, Ella, mams & paps uppe på Påljungshage och fixade några klappar på Lekia och Intersport. Jag blev klar med julklappsleken till annandagen och känner mig nöjd! 
Veckan annars har varit bra, betydligt mycket bättre än förra. Jag har uteslutit mjölkprodukter och upplever att Ella är bättre i magen, mindre ont. Skömt att set kan hjälpa och det är vekligen ingen uppoffring för mig om Ella kan må bättre. Min lilla tjej! <3
Föräldragrupp i tisdags och häng med Natta & Noah. Mysigt! Jenny & Stella va här i onsdags och igår hängde vi med mamma & pappa, eller mormor & morfar kanske jag ska börja säga! 
Ella har varit på bra humör! Skrattar & ler mycket och kan sitta längre stunder själv. Babblarna är en favvo! Hon har även kunnat varit hos Jimmy mer på kvällarna vilket är en stor utveckling för vår Ella som annars mest vill va hos mig på kvällarna. Plutt! Vår finaste lilla tjej! Nätterna fortsatt bra, peppar peppar! Så tacksamma! <3 
Skriver just i mammagruppen här om utvecklingsfas 4.. den verkar mindre kul! Haha! Men Ella är ju inte där än, eftersom hon
är tidig kan man inte räkna henne utifrån 1 september utan mer 3-4 veckor efter. Brukar va ca 3 veckor efter Noah i det mesta så ver vad jag har att vänta. Om nu alla barn reagerar på dom olika faserna? Ni som har erfarenhet, hur va det för er? Försöker att inte oroa mig i onödan, det fåt vi ta sen då isåfall. 

Nu ska jag fylla på lite kaffet, kanske ge oss ut på en liten prom jag & Ellan. Sen stan och handla inför det vi har kvar med julklappar, julmat & lite till uppesittarkvällen. 
Men på riktigt! Vad hände med december?! 
Trevlig helg fina! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndag

Skrivet:    ·  Allmänt
Vilken helg! <3
Först fredag med en sväng på stan! Lite julklappshandling hela familjen, fick med oss massa fint till Ellan, Stella, Vincent, Johannez. Nästan alla barn klara! Ella skötte sig så bra och satt i babyskyddet hela tiden, det funkar klart bättre än liggdelen! Så skönt. 
Sen fredagsmys! 
I lördags hade vi huset fullt av både min & Jimmys familj! Så mysigt! Många barn och full rulle, glögg och saffranskladdkaka, peppisar & lussebullar. Fick receptet av Natta på saffranskladdkaka och den blev verkligen succé här oxå! Kladdig efter 20 minuter exakt i ugnen. Dom sista minutrarna är avgörande för hur kladdig kontra torr den blir. Men sen blev kladdig! ;) Jenny, Jontan med familjer stannade kvar igår kväll och vi beställde online pizza. Så mysig dag! Och Ella älskar verkligen när det är fullt ös och massa folk. Då trivs hon och sover som bäst. 
Nu har familjen Lindblads varit här på julbrunch & fika! Tur att vi bokade om babysimet till mars istället för januari, så man kan äta allt mumsigt utan att få dåligt samvete! ;) 
Nu myser vi i soffan. Ella har upptänkt Babblarna och igår fick vi äta tillsammans både jag & Jimmy! Helt förklistrad vid tvn och alla färger! Trodde Babblarna va för större barn men det gick hem! Och att se Ella i andras famnar, typ Foppas nu idag, det gör mig så glad och varm i hjärtat! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lucia

Skrivet:    ·  Allmänt
God morgon fina!
Vi missade lucia imorse, vaknade 09:20 jag & Ellan. Somnade runt 23, vaknade för mat runt 07 och sen somnade vi om. Så skönt! Och så tacksam för nätterna! <3

Tänk att det redan är lucia! Dom sjöng nyss "Lusse Lelle, 11 nätter före jul.." alltså what?! Julafton om 11 dagar! Hur galet är inte det?! 
Några julklappar är fixade, men vi behöver nog en em på stan ihop jag & Jimmy. Kanske hinner med det imorrn! 
Veckan annars har varit lite upp & ner. 
I måndags kväll kom Ida & Cattis och myste med oss. Blev en lång kväll med massa prat och hämtmat. <3 Mysig tisdag med Natta & Noah, föräldrargrupp på familjecentralen, en onsdag med inbokat efterlängtat frisörbesök som fick ställas in då Linda blev tvungen att vabba. Så typiskt! Men hoppas hon kan klämma in mig innan jul allafall! 
Ella har varit lite orolig och haft nära till gråt. Ibland är det magen som bråkar & främst eftermiddagar. Stundtals vill hon bara vara i min famn och amma ofta, kanske en utvecklingsfas. Men tufft när inte ens pappa kan trösta på kvällarna. Och jag blir ju mer eller mindre låst. Ja ni som vet ni vet! Men det blir bättre, det är det enda vi vet! 
Och över lag har Ella utvecklats massor! Kan sitta själv längre stunder och är verkligen så duktig! Och egentligen ska jag inte klaga, men som nybliven mamma är man inte van att känna sig just låst. Just nu vill Ella inte ligga längre stunder i vagnen utan vill upp när hon vaknar, inte det lättaste när det är minusgrader.. Vår lilla tjej! Utvecklas och växer! Kan inte va så lätt för Ella heller. 
Min älskade lilla tjej! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon torsdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Klockan är halv 9 och vi kom just upp. Sovit gott och hela natten, så tacksam! Nu sitter vi i soffan och myser. Ella får mat & jag dricker morgonkaffe. Lite frostigt ute & äntligen lite klart och några minus. Lagom kallt, klart & fint! Redan torsdag! Och snart helg igen med min lilla familj! Älskar tiden ihop alla tre! Sån kvalitet! Och då får Ella mysa lite mer med pappa oxå, kvällarna är ju inte så långa och det är fortfarande mycket mat, mat, mat för Ella på kvällarna och där har Jimmy ingen chans tyvärr! ;) 
Veckan hittills då? I måndags va det sprutan, gick väl ändå bra, lite trött och sov mer än hon brukar och lite närmare till gråt. Köpte hem alvedon men behövde aldrig använda som tur var, så vi slapp febern. Känns som den borde kommit nu, det är ju ändå 3 dagar sen. 
I tisdags va mamma här och myste, jag fick tid att städa huset, plocka med tvätt och färga håret. Och klippa pappa! Så guld värt att ha mamma & pappa nära! <3
Igår va Natta & Noah här, åt lunch ihop (tomtegröt såklart) och sen va det föeata föräldragruppen här på Arnö! Mysigt även om det va en del kaos! Haha! Alla skrek i omgångar och tillslut fick vi avbryta massagen för att alla bebisar (utom Noah) skrek & ville inte alls ligga på golvet och få massage. Sen va det fika & vi fick prata och lära känna andra mammor! Alltid kul! 
Idag kommer nog Jenny & Stella hit, om Stella är frisk! Inga baciller här tack! Livrädd för RS. 
Ha en fin dag! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

Helgen <3

Skrivet:    ·  Allmänt
Magisk helg med min lilla familj! 
Tillträde på Stenbrinken på LF följt av en fika på jobbet med Ellan & Jimmy såklart. Fredagsmys med Idol & hemmagjord pizza, sovmorgon på lördagen & sen iväg på 9 årskalas hos Linnis minsta & Ellas kusin Alex! Det bjöds på gofika & Ella va så duktig! Efter två bajsblöjor va hon nöjd & glad och Linnea fick mysa massor. Sen kom vi hem framåt kvällen och lagade fläskfilé och klyftisar & bara myste. Satte upp stjärnor & stakar i fredags så nu är huset så fint & juligt! Alltså den här tiden! 

I söndags va Natta, Noah & Adrian här på glögg, pepparkaksbak & saffransbiscotti. Åt lite köttfärspaj som avslut och det blev många timmars häng! Så mysigt! <3

Imorse tog vi sovmorgon jag & Ella! Sov först 8 timmar i sträck, sen ammade jag vid 07 och sov sen vidare till 09:45 (!!) Trötta tjejer! Men så skönt! Jimmy jobbar hemma och i em ska vi till BVC och ta 3 månaders spruta. Usch va nervös jag är. Ska försöka att inte smitta av mig på Ella bara. Får se hur lillan reagerar både vid själva sticket & sen efter. Vet att det kan bli både mammigt & feber. Bäst att ha alvedon hemma. Puss på er! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt