Julkänsla!!

Skrivet:    ·  Allmänt
Vaknade med SNÖ utanför! 
Galet! Lite tidigt och på ett sätt inte så redo för vintern och framförallt inte kylan. Men ändå lite mysigt på nåt vis. Första julen som familj med en liten Ella! Så magiskt! <3
Och i år ska vi verkligen ta vara på både november och december! Med julmys, glögg, julbak, lussebullar och allt sånt. Även om vi kommer ha fullt upp med målning och tapetsering i november så måste jag bsrs börja med allt det här mysiga! 
Så både lussebullsbak & glöggmys är redan inbokat i kalendern! 

(null)

(null)

(null)

(null)


God morgon måndag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Sitter här framför Nyhetsmorgon med en glad liten tjej jollrandes i knät! Så glad vår lilla Ella! <3 
Oftast! Om hon inte är hungrig, har ont i magen eller allmänt uttråkad. Sovit bra inatt! Somnad i soffan vid 21:30, vaknade 23 och gick över till sängen. Sov till 02:45, ammade och somnade om. Vaknade 04:30 för lite mer mat, ibland står hon sig 5 timmar och ibland vill hon ha mat ofta! Och på kvällarna laddar hon upp, då är det maraton amning! Men få står hon sig oxå 4-5 timmar på natten. 
Vaknade sen runt kvart över 7, sen fick vi upp vid halv 9. Mysmorgon i sängen! Och lika bra att gå upp med pappa som jobbar hemma. För idag får vi nycklarna till huset!! 11:00 är det tillträde hos mäklaren. SÅ spännande! 
Sen är tanken målning nu två helger efter varann, en helg emellan och sen går flyttlasset 25-25 november! 
Även om Aktervägen inte är såld än. 
Längtar!! Behövs ju egentligen inte nån ommålning men vi vill sätta vår touch litegrann. Så vitt och grått i olika nyanser. 
Fifty shades of grey 

Skriver mer sen! PUSS (null)

(null)



(null)

(null)

(null)

(null)


God morgon fredag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Alltså veckorna! På riktigt!? 
Dagarna går lika snabbt och ibland undrar man va vi gjort! Haha! Men allt tar sin lilla tid. Och eftersom sömnen oftast är bra på natten så behöver jag inte vila när Ella sover, då hinner jag fixa & dona hemma, duscha och fixa mig! Efter promisen vid lunch, då sover hon som bäst i vagnen. Antingen på balkongen eller inne, ofta 3 timmar. 

Såhär ser en vanlig dag ut för oss: 

8:30-9:00 Vi vaknar i sängen. Går upp och ammar till Nyhetsmorgon. 

9:00-11:30 Myser! Bästa tiden på hela dagen! Ella har sin pigga tid nu! Jollrar och snackar i både babysittern och i nestet. Jag äter frukost och dricker kaffe. Vi gör oss klara för promenad. Ibland hinner Ella somna innan vi går. 

12:00-13:30Promenad! Ibland med Natta, ibland med Mami. Ibland ner på stan och fixa nåt ärende. 

13:30-15:00 Ellasover och jag hinner oftast ta en dusch, bädda sängen och äta lite lunch. 

15:00-17:30 Myser hemma. Vakentid med nån sovtid oftast på mig i soffan till nån serie. Sen kommer pappa hem! Passar på att kolla nån serie som Jimmy inte gillar! ;) 

17:30-22:00 Ella gosar med pappa. Fixar middag, äter ofta i omgångar då Ella alltid är hungrig just när maten är klar och sen kan det komma lite kvällsoro och då är det närhet, blöja, amning och mera amning som gäller. 

22:00-02:00 Somnar, oftast i soffan, hela familjen. 

02:00-02:30 Går över till sängen och ammar. Blöjbyte. 

02:30-06:00 Ofta somnar vi om här. Ella på mig i sängen. Inte gått in för att lära henne egen säng än. Funkade bra i början men sen insåg vi att närhet va det hon ville ha och jag fick betydligt mera sömn. Men vi måste snart börja introducera criben igen, jag drömmer om att få sova själv. Med huvudet på kudden, förstå, dröm alltså! Dock är hon expert på att somna hos mig och sova tungt. Sen när jag lägger ner henne så vaknar hon vips med stora vakna ögon. Hur är det möjligt? Tips tack! 

06:00-8:30 Blöjbyte och amningsdax igen. 
Somnar ofta om och vaknar en sväng när Jimmy åker till jobbet. 

Så ser ett dygn ut hos oss! Nu ska jag ta en kaffe och sötts Ellan i babysittern en stund. Och Jimmy jobbar hemma! Så mysigt! <3

Ha en fin fredag! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon tisdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Så roligt att så många läser bloggen varje dag, även om jag blivit lite dålig på att uppdatera. Försöker så ofta jag kan! 
Tisdag och inatt smattrade regnet, lite mysigt ändå. Men sen får det gärna klarna upp, promenader är ju lite roligare i sol! Sa det till Natta igår, vilken start på mammaledigheten, vädret har verkligen varit kanon! Sensommarvärme, sköna temperaturer, sol och underbart! Vi har njutit! 
Annars då? Jo dagarna rullar och veckorna springer verkligen! Tiden går så snabbt! 
I helgen hade vi mycket familjetid, älskar helgerna ihop! Lördagen spenderades i Svalsta och Ella fick träffa sina kusiner Vince och Stella och Johannez för första gången! Har ju väntat medvetet eftersom vår lila älskling va så tidig & upp till ett år kommer hon vara i riskzonen för RS. Usch! Så det gäller att va försiktig. Men vilken mysig lördag! Hela familjen i svalsta och bara Josse som saknades. Fick Lasses köttfärssås och spagetti och myste där hela dagen. I söndags tog jag & Ellan en prom i det fina vädret upp till Jimmys mormor & morfar på fika och blev kvar flera timmar. Mysigt! Sen blev det storhandling och söndagsmys. <3

Igår mammafika hos Vlora i Malmbryggshage med Natta & Felicia. Hon hade bakat rawbollar som jag är helt såld på! Har nästan alltid några på lager här hemma om man blir sugen. Så enkla att göra oxå! Vi fikade och barnen skötte sig exemplariskt! Ellan sov nästan hela tiden dock. Så mysigt att dela allt man upplever varje dag med dom som upplever samma, fast på olika sätt. Det ger massor och man kan utbyta så mycket! Kom hem vid 5 så många timmars mammafika blev det! 
Nu ska jag ta lite frukost och sen kommer mamma och myser med oss! 
Ha en fin dag! <3

(null)

(null)

(null)

(null)



(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Hotellfrukost med mammorna

Skrivet:    ·  Allmänt
Hej fina! 

Klockan är två och vi är hemma från dagens andra promenad! Så underbart väder så verkligen bara att passa på! Hörde på nyhetsmorgon imorse att det kunde va sista "sensommardagen" idag och att imorrn kommer hösten för att stanna. 
Satte klockan imorse (!!) på halv 7 för att hinna göra iordning oss och ta ut iväg på hotellfrukost! Minns knappt när det va sist, men Ella va i magen allafall. Mötte upp Natta, Felicia och Vlora, en kompis till Natta, på hotellkompaniet vid 9. Inte vana att gå upp så tidigt, jag & Ella sover till minst halv 9 på mormarna, men lite mysigt att gå upp med Jimmy när det fortfarande va mörkt ute. 
Lite nervöst innan, eftersom förmiddagarna brukar va Ellas vakentid, allafall fram till halv 12 när vi brukar på promenad, men alla små skötte sov galant och lär mammorna mumsa ifred! Och hade nån vaknat hade det ju funnits flera famnar att mysa i. Och maten har jag ju med mig vart jag än går! Det är skönt. 
Alltid kul och höra hur andra har det, hur deras "rutiner" går, tips & trix. 
På tal om tips, Natta tipsade om hårtorksläte på Spotify. Alltså!! Jag la Ella i vagnen vaken (brukar funka bäst att lägga ner utan skrik om hon redan sover) på med ljudet och hon somnade! Slapp ta upp och lägga ner, ta upp och lägga ner, så får vi hålla på ibland. Men inte nu! Likadant nu när vi skulle ta dagens andra promenad, det där monotona ljudet går hem! Drömmen! Hoppas det fortsätter funka. 

Klockan 4 ska vi (antagligen, om inget annat inträffar) skriva papper på Stenbrinken!!  
Whoop!! En av två lägenheter sålda! 

Nu ska jag ta hand om vår lilla dotter här! 
Puss! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mornarna med Ella <3

Skrivet:    ·  Allmänt
Vårat bästa! Sovmorgon till 8:45 idag, sen upp och mysa vidare i soffan. Amma lite, dricka kaffe som pappa hällt upp i termos (världens bästa är han) och kolla nyhetsmorgon. Bästa starten på dagen! Och Ella är då pigg, så med med blicken och så vaken. Lilla tjej! Som hon utvecklas, för varje dag! Och att vi får följa hennes resa, så fint och magiskt! 
Tisdag och en prom i solen väntar sen runt lunch. Mamma kommer nog förbi och gör sällis. Lyx att ha henne nära! Och redan en favorit hos Ella, dom har och kommer få sån fin kontakt och det är så mysigt att se! Värmer i hjärtat verkligen. <3
Helgen blev en hel del häng hos Lasse & Susanne i Svalsta. Lagad mat, kaffe & Ellagos. Promenad med vagnen i det fina vädret. Härliga helg ihop! Två privata visningar på Aktervägen oxå så hoppas på nån av dom! Stenbrinken har redan fått första budet! 

Nu ska jag dricka en kopp kaffe till här, Ellan sitter i mitt knä och myser till Every breath you take med Police.  Hon gillar den! Precis som mamman! Natten bra, sovit bra och mindre oroligt, inget gråt. Så tacksam! Lite kvällsskrik men hon kom till ro efter lite närhet och sång. 
Puss på er! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredag & strålande sol!

Skrivet:    ·  Allmänt
Klagar inte! Underbara väder! 
Efter en tuff kväll med lite skrik i några timmar fick vi allafall en bra natt med sömn! Tackar för det! Dock är det tufft med skrik, lilla älsklingen, knappt så hon vet själv varför hon skriker. Men inget hjälper. Tillslut så hjälpte det att lägga henne vid bröstet och hon somnade in på mig. Tur att vi är två som kan turas om, men skrik är jobbigt oavsett. Hoppad det vänder snart. Lilla hjärtat! 
Jag och Ella vaknade vid halv 9, gick upp och fortsatte mysa i soffan framför nyhetsmorgon & kaffe - kan verkligen längta till förmiddagarna, det är vårat bästa! Och idag jobbar Jimmy hemma oxå, så mysigt. 

Sen gjorde vi oss i ordning för att möta Natta & Noah på en promenad i solen. Varmt ute och säkert hade båda barnen för mycket kläder på sig och dessutom gjorde hungern sig påmind. Natta hade en tid på BVC och vi fick helt enkelt följa med upp och AMMA. Båda barnen skrek i kapp och vi kunde bara skratta! Herregud! Gallskrik från två barnvagnar! Fick ta upp båda två, parera vagnen framför och föröka förklara snart är det MAT! Haha, nån skulle tagit ett kort! Sen upp till BVC där vi fick akut - amma våra små! ;) Ja livet! 
På BVC igår och Ellan väger nu 3510 (!!) Galet så bra! Så nu kan vi börja med både babysitter och bärselen! Weeeee! Det verkade gå hem!
Nu tar vi fredag här hemma på Brandholmen! Ella sover gott brevid och jag har just tagit en lång skön dusch. Ska bli SÅ mysigt att få umgås alla tre i helgen! Vår lilla familj! <3

Ha en fin fredag! <3

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon fina!

Skrivet:    ·  Allmänt
Ännu en bra natt! Så tacksam! Vet att det kan ändras fort så man får passa på och njuta av mornar når man känner sig pigg & utvilad! 
Somnade 21:30 i soffan, vaknade alla tre vid 01, gick över till sängen, bytte blöja och ammade. Somnade igen och vaknade vid 05. Ammade och blöjan, somnade om, sa hejdå till Jimmy som åkte till jobbet vid 07:30 och sen vaknade jag & Ellan vid 08:30. Så skönt! Och lyxigt! Runt 4 timmar mellan amningarna sen vaknar hon. Min lilla skrutt! 
Däremot är kvällsskriket mer eller mindre varje kväll, det som funkar bäst är mat, mat och mat. Maratonamning typ. Stackats Jimmy bara som kommer hem från jobbet och vill mysa, så kommer skriket. Hoppas det går över snart! Men igår höll det inte på så länge. BVC sa att det va vanligt och handlade om alla intryck bebisarna får under dagen, allt ska bearbetas. Och det görs på kvällarna. Ja, kan nog stämma. Men hon är SÅ förlåten när nätterna är så lyxiga! 

Igår hade vi mammaprom & fikadejt! Så mysigt! En långpromenad med barnvagnarna och så fika hos Natta. Felicia med sin charmiga Charlie och så Natta med fina Noah och så lilla Ella, så himla liten brevid grabbarna! Plutt! Och sov hela dejten! ;) 
Hon trivdes väl där mellan två fina grabbar! 

Nu ska jag dricka kaffe! Ha en fin dag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon måndag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Så va det måndag igen, galet va veckorna går och helgerna oxå. På tok för snabbt! 
Njutit så av att ha Jimmy hemma! Verkligen skillnad att va tre i allt och att få mysa ihop med EllanBellan. Varit i svalsta och gosat, fick god mat och bara spenderade eftermiddagen  i deras soffa. Hann hem och kollade nya serien Sthlm Rekviem - och den måste ni verkligen se! Sjukt bra, svensk kriminalare. 
I söndags hade vi sovmorgon, lång morgon i soffan med kaffe & nyhetsmorgon. Sen firade vi mamma och Ella fick träffa sina kusiner Max & Alexander för första gången! När det inte är små förskolebarn är det okej än så länge. Och snart får Ella träffa Stella & Vincent oxå. Men vi är hellre lite extra försiktiga. 

Nu kollar jag nyhetsmorgon och Ellan äter (på mig, haha) fortfarande ONT men något bättre kanske. Hade kvällsskrik igår (igen). Brukar hålla på runt en timme men igår höll det på längre. Inget hjälpte! Stackars liten. Tillslut glömde hon nog själv varför hon va ledsen. 
Men vid 23 somnade hon på mig i soffan, sen sov vi alla tre till 03 (!!) då gick vi över till sängen, ammade och somnade om. Sen likadant vid 06, somnade om då oxå och vaknade sen 09:20. Så även om det blir avbrott för amning och blöjbyte så fick jag ändå ihop en hel del timmar! Tack Ellabus! <3

Idag blir det prom med mamma, om det bara slutar regna, sen kommer Gunilla och hälsar på efter jobbet. Ha en fin start på veckan! Nu ska jag ta lite kaffe här! Puss! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon lördag!

Skrivet:    ·  Allmänt
Underbara lilla unge! Nu har vi haft många nätter i rad med mycket sömn, amning runt 24, 04, 08 ungefär och däremellan somnat om. Så skömt att vakna och känna sig ganska utvilad. Mycket för att jag somnar i soffan och får ofta två timmar innan 24. Men det gör verkligen massor att få sova på nätterna. Hade ju en natt med 2 ynka timmar och den dagen efter va inte rolig, men det va en natt. 
Hoppas hon hajat grejjen med natt och dag  redan nu! Haha man kan ju hoppas! ;) 

Igår blev det långpromenad med Natta & Noah, över 2 timmar va vi ute! Så skömt väder! Lite skrik när jag först lägger ner Ella men sen så, nöjd & glad! Och sover verkligen världsbäst i vagnen! Kommit på att det ät ju DÅ jag får saker gjorda! Kom hem igår efter promisen och hann duscha, tvätta håret, sminka mig och äta frukost. Lyx! Det ät svårare på förmiddagar innan promisen, speciellt efter en bra natt, då är Ella pigg & vaken och vill ha sällis hela förmiddan. Då är det svårare att "hinna" det man vill. Men man får komma på lösningar och rutiner! 

Idag ska vi ta mysmorgon hela lilla familjen och sen åka ut till Svalsta och äta lite. 
Ikväll dubbelavsnitt av den nya svenska serien Sthlm Rekviem som har släppts på Viaplay! Många svenska kriminalare nu, det gillar vi! 
Imorrn fira mamma! Nu blir det nyhetsmorgon och morgonkaffe! Och idag kan jag verkligen få njuta av flera koppar nu när Jimmy är hemma! LYX ✨
Ha en fin helg! Pussar

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God morgon torsdag!

Skrivet:    ·  Allmänt
4 oktober 
Tänk att det va idag våran lilla tjej skulle göra entré! Sjukt att hon skulle varit kvar i magen tills nu. Men så kom hon 5 veckor tidigt istället och vi blev föräldrar lite tidigare än beräknat. Men vilken gåva, det absolut finaste som hänt! Kan ännu inte riktigt förstå att jag är mamma. Den tanken tar nog ett tag att smälta! <3
Tänk va livet förändras! Från att va två och bara ha varann till att bli tre och ha en liten till i sitt liv som styr en hel vardag. Och den kärleken! Helt obeskrivlig! Ella har utvecklats massor på bara sista veckan, mycket mera med med blicken, ler (är väl egentligen mer ryck än så länge) och är vaken mer. Blivit så stark i nacken och greppar så sött taget om min hand när vi ammar. Det mysigaste! 

Natten då? 
Somnade i soffan 21, sov skönt med Ella på bröstet till 24 (så skönt) sen ammade vi och la oss i sängen. Vaknade dock direkt efter och ville bli lite buren och vaggad till 01:30 sådär. Sen somnade vi igen. Vaknade 05 för lite amning. Somnade om och vaknade igen vid 08. Så fick ihop bra med timmar ändå! Skönt! 
Nu kollar vi nyhetsmorgon och jag ska försöka få i mig lite frukost! Kämpar på med napp här! Beställt lite olika så hoppas hon vill ta nån! Det ger ju sån trygghet för dom små. 

Igår va det BVC och läkarbesök. 3270kg väger Ella nu och klart godkänd på allt ✨
Vår lilla tjej, så duktig! 
Idag ska vi hänga med Natta & Noah! Ska till BVC igen och ta lite prover. Har fått SÅ ont när jag ammar, ren skär smärta. Igår kom tårarna för att det gjorde så ont. Så hoppas få nåt som hjälper. 

Puss på er! 
Nu är min lägenhet på Stenbrinken ute! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag

Skrivet:    ·  Allmänt
God förmiddag! 
En fin helg tillsammans vi tre innan vardagen drar igång för oss alla, men på olika sätt. Jimmy började jobba idag efter en månad (!!) tillsammans. Ja en månad! Sjukt va tiden går! För exakt en månad kom hon vår älskade lila tjej! Och sen dess har vi spenderat all tid ihop, sån lyx! Värdefull tid. <3
Men imorse åkte han till jobbet. Känns läskigt, spännande och mysigt. Nu ska vi göra nya rutiner jag & Ella. Sov BRA inatt, efter två kassa nätter med inte så mycket sömn så va det välbehövligt inatt. Dock lite kvällsskrik (vanligt enligt BVC) mellan 22-24, men sen somnade vi efter blöjbyte och amning. Vaknade 04 för blöja & mat, somnade om och samma visa igen vid 07. Sen fick Jimmy upp och vi låg kvar och myste, somnade om och vaknade 09:30 (!!) SÅ skönt. 
Ätit frukost och lyckats få i mig en kopp kaffe. Kollat nyhetsmorgon och nu Helenius Hörna, sen kommet mami förbi på kaffe & promis. 
Ha en fin måndag! <3
Lite bilder från helgen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maria Bengtsson

Här får ni läsa om mitt liv. Every day counts. Enjoy!



· Allmänt