Startsidan

Torsdagslyx

Skrivet:    ·  Allmänt
Jobba några timmar till sen ska vi möta Ida & Annica för lite lyxmiddag på Mickes.
Lite variation till middagarna vi fixar och donar med på hemmaplan, även om det är hur mysigt som helst, så känns det lyxigt att gå ut och äta lite. Minns knappt när jag gick ut och åt sist.
 
Här är menyn. Ser lovande ut! Funtar på att slå på stort och köra både förrätt och varmrätt. Får man välja föredrar jag förrätt framför efterrätt. Alla dar i veckan! Kan tänka mig antipasto eller grillade jätteräkor till förrätt och till varmrätt kanske skafferiets hamburgare, ceasarsallad med rökt gös eller kanske den vegitarska varianten.. MUMS.
 
Förrätter


Antipasto 120:-
Planka med kallskuret från Italien.
 
 Tre getosttryfflar från Troxtabo gård i Bettna 80:-
Grillad paprika, honung
 
Bruschetta 90:-
Confiterade tomater, ruccola, formaggio di fossa, culatelloskinka
 
 
 Grillade vildfångade jätteräkor 120:-
Grillade jätteräkor, kajplöksmajonnäs, citron
 
Liten förrättscarbonara 85:-
Pasta från Mancini, pancetta, Guanciale (lufttorkad griskind), grädde, parmesan, svartpeppar

Huvudrätter

Sörmländskt lamm 220:-
Potatis/getostcroquette, smörslungad grönkål,  pinjenötter, betor
 
Nattbakat & grillat Oxrib 240:-
Rosmarinrostad mandelpotatis, tryffelcreme, gotländsk sparris, sås på svart fermenterad vitlök
 
Skafferiets hamburgare på Svensk högrev och lardo 189:-
Potato roll-bröd, svartkål-slaw, rödpestodressing, pancetta, taleggio, friterad bakpotatis
 
Pasta Marinara 180:-
Mancinipasta, tomat, vongole, blåmusslor, grillad vildfångad jätteräka.
 
Skafferiets Caesarsallad med rökt sörmländsk gös 185:-
Dressad romansallad, friterade sardeller, grillat stenugnsbröd, knaperstekt pancetta, parmesan
 
Dinkelpanerad Rödtunga med pepparrotsrisotto 220:-
Dinkel från Warbo Kvarn, marinerade bönor, rödbeta
 
Veg: Polenta och linsbiff 189:-
Serveras med valfritt tillbehör ur menyn





DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR