Startsidan

B-vitamin

Skrivet:    ·  Allmänt
Ska börja äta piller nu. (!!) Inte så allvarligt, mest nyttigt. Har köpt B-vitamin för lite allt möjligt. Ett kosttillskott som kan va bra för mig. En kapsel om dagen, kommer göra susen! ;)




Lite fakta om B-vitamin:

B-vitaminer hjälper bl. a kroppen att ta upp energi ur maten och bryter ned fett, kolhydrater och protein. B-vitaminerna ser dessutom till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska. Eftersom B-vitaminerna är vattenlösliga behöver de tillföras kroppen varje dag.

Varför behöver vi B-vitaminer?

B-vitaminer samarbetar tillsammans för vårt välbefinnande. B-vitaminerna är viktiga för metabolismen, bibehåller frisk hud och starka muskler och är vitala för immunförsvaret och nervsystemet.

Tillsammans medverkar B-vitaminerna till att skydda oss mot stress, depressioner, hjärt- och kärlsjukdomar och många andra allvarliga sjukdomar.

B-vitaminer är vattenlösliga och några stora förråd kan därför inte lagras i kroppen. Vi behöver få i oss tillräckligt med B-vitaminer i vår kost dagligen.

Livsmedel som innehåller B-vitaminer inkluderar fisk, kött, fågel, ägg, mejeriprodukter, lever, banan m.m.


B-vitaminerna är viktiga för ämnesomsättningen

B-vitaminerna är avgörande för hur bra vår ämnesomsättning fungerar eftersom de är co-enzym. Ett givet enzym blir inte aktivt förrän det kan koppla sig till rätt B-vitamin.

Utan enzymerna stannar ämnesomsättningen.


Började idag! Börja ni oxå! ;) Puss på er!




DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR