Startsidan

Nyttigt julbord

Skrivet:    ·  Allmänt

Julmat eller inte..
 
Tänkte allafall tipsa om lite fräscha och nyttiga alternativ till julbordet.
Allt behöver ju inte drypa i fett och man behöver ju inte fylla hela tallriken.

Bättre att ta små portioner och ta två gånger istället. Då känner magen när den är mätt. Bra sätt att inte överäta. För det är ofta därför vi går upp några kilo över jul. Dels så äter vi mer, störra portioner, men vi äter också oftare, maten är fetare och det finns lussebullar, knäck och skumtomtar överallt hemma.
Klart man blir frestad!

Men här kommer lite tips hur just du kan njuta av julen utan att byxorna ska strama när januari kommer..

Lax är bra skit.
Den innehåller den hjärtvänliga fettsyran omega-3. Lax innehåller också D-vitamin som ger starkare skelett och tänder samt stärker immunförsvaret.



Sallad & grönsaker.
Mitt bästa och ett måste till varje måltid. Ät massor! ;)



Rödbetor.
Rödbetor är supernyttiga. Dessa rödingar renar och stärker immunförsvaret. De innehåller mängder med antioxidanter som håller oss friska. Jag har ett recept på världens godaste. (Mammas). Vill ni ha?



Nötter, gott och nyttigt.
I forskning har man sett att dom som äter nötter 1-4 gånger i veckan minskar risken att dö i hjärtsjukdom med 25 procent. Det räcker med en liten näve per dag. Fantastiskt, eller hur?

Mandel innehåller nyttiga mineraler, vitaminer och oljor som gör huden fin och mandel sänker blodtrycket.

Valnötter är rika på omega 3-olja, B- och E-vitamin, zink och magnesium. Valnötter är bra för hud, hjärta, blodcirkulation och kolesterolvärdet.

Paranötter
innehåller selen, fosfor och magnesium. Dessa mineraler är bra för celler, nerver och muskler. Selen skyddar mot fria radikaler, är bra för ämnesomsättning och huden.
 
Cashewnötter innehåller zink, magnesium och E-vitamin. Zink är bra för celler, hormoner och skelettet, medan E-vitamin är bra för hud, hjärta och hjärnan.




Unvik prinskorv, charkprodukter och julmust. Klart man ska unna sig, men lagom är alltid bäst!



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR