Startsidan

Friday!

Skrivet:    ·  Allmänt

Vaknade tidigt imorse, vid 06 ville Ellan upp. Jollrande och glad tjej som ville busa med mamma. Mamman va inte lika pigg. Läggningen igår fick allafall godkänt. Hon somnade 20:15, men sov oroligt och vaknade en kvart efter. Då va det bara att börja om. Tillslut somnade hon vid 21 och vi fick lite mystid & Farmen innan det va dax att sova. 
Nu är Ellan är lite större ser dagarna ut ungefär såhär: OM vi är hemma vill säga! (Kommer säkert ändras innan ni läst inlägget, men ändå, jag tycker själv att det är intressant att läsa om hur andras vardag med små ser ut, rutiner och annat!) 

Vaknar mellan 06-08, men vanligast vid 07.
Ligger i gymet en stund, tar ofta med Ella in i badrummet i babysittern när jag duschar. Hon älskar att titta på mig när jag duschar, fönar håret och gör mig iordning! Mamman dricker kaffe och Ellan ammar. 
2 h senare, oftast vid 9, är det dax för första sovstunden. I vagnen på altanen! Där sover hon bäst och längst, oftast 1:30. 
Här har jag lyxen att äta frulle i lugn och ro, kolla Nyhetsmorgon och bara va. 
Sen är det bus, gymet är en favvo, leker lite mer på mage nu än tidigare, ibland kollar vi babblarna och pysslar hemma. Tvättar & sånt roligt! ;) Och Ellan äter ofta igen. Älskar att amma jaaaaaa. Lite för mycket ibland! 
Nästa sovstund runt 13 brukar vi ta oss ut på prom! Nu sover hon nån timme sådär. 
Sen brukar vi äta lunch, börjat introducera gröt och puré som hon älskar! Speciellt päronpuré. 
Runt 16 sover hon ofta 30 minuter till, oxå här i vagnen ute. Just nu funkar det bäst! :) 
Sen börjar vi göra kväll vid 19:30 såhär. Börjat med lite kvällsrutiner som att sätta på pyjamas, byta blöja, amma i nedsläckt vardagsrum eller i sovrummet med bara nattlampan. Sen lägger vi henne i sängen och vaggar henne till söms. Vissa kvällar har det gått snabbt, andra har det tagit en evighet. Hoppas att det kommer gå bara bättre & bättre och såklart snabbare & snabbare. 
Har inte monterat babywatchen än så när Ella har somnat har vi oxå krupit ner och kollat på paddan. Men bara det, en stund bara vi! DRÖM! Häromkvällen skar Jimmy upp bars till oss i varsin skål som vi mumsade på i sängen. 

Visst hade vi kunnat börja med kvällsrutiner som att sova egen säng mycket tidigare, men vi har lyssnat på Ella och det är först nu hon har varit redo. Så håller tummarna att läggning så småningom kommer bli nåt mysigt och nåt tryggt. Och nåt som går snabbt! ;) 

Annars då? Hur är vår Ella? <3

Hon är vekligen en GLAD liten tjej som älskar livet! Charmar dom flesta med sitt leende och så länge hon får vara med är hon hur nöjd som helst. Inte så mycket krångel och tårar, förutom när hon kommer på att hon är vrålhungrig eller trött. Eller när man ska sätta på mössan. Annars en himla tålig tjej. Inhalatorn funkar hur bra som helst och även näsduschen går bra utan protester. Oftast såklart, värt att tillägga.

6450 väger hon nu & är 65 lång. Ella älskar mat och tutten är hennes bästa! Har inte lyckats med varken napp eller flaska än, men vi jobbar på det! I fredags tog hon MAM med ersättning så jag VET att hon kan om hon vill. Men varför välja bort mammas tutte? 
Just nu gillar hon sitt babygym massor och kan ligga länge där och sparka! Babysittern vill hon oftast ta sig ur! ;) 
Vagnen är en trygg plats där hon sover gott & snart är det väl dax att byta till sittdelen! Stora tjejen! 
Skötbordet är fortfarande en favvo! 
Hon älskar när man busar med henne, kittlar och pussar på henne. Säger Jimmy buuuuu skrattar hon så hon kiknar. Och sjunga! Hon blir helt tyst och tittar med stora ögon när jag sjunger för henne! 

Ja, det är många som säger att det är nån magisk gräns vid 5-6 månader och jag kan nog hålla med. 

Det va allt för nu! Puss & ha en fin fredag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR