Startsidan

Vilodagar

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Det finns så många olika teorier om vilodagar. Vissa menar att det är nödvändigt för att kroppen ska återhämta sig och för att man ska kunna få dom resultat man vill ha. Andra menar att tränar man bara olika muskelgrupper och låter dessa vila mellan varven och dessutom lägger in rena konditionsdagar så är viodagar inte jättenödvändigt.
 

Absolut. Jag tror att kroppen emellanåt behöver den där vilan. Men det måste väl ändå handla om hur hårt man tränar och vad man tränar. Visst kankroppen bli van och helt enkelt sluta reagera på träningen. Och kanske kan det vara så att en vilodag eller två kan chocka kroppen och musklerna får tid att bygga upp sig igen.

Men det är svårt, när man älskar att träääna. Men okej, en violodag är nog klokt. Även om man har så sjukt mycket energi när man suttit still på jobbet framför datorn hela dagen. Det är väl mest det. Och det är alltid skönare att komma hem och slänga sig i soffan efter ett pass på gymet.

Håller du med?

 

 

Det man ska komma ihåg, även jag, är att alltid utmana kroppen, ändra träningsprogram, byta ut övningar, öka eller minska på vikter och repetitioner, träna på morgonen ibland och variera!




DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR