Startsidan

Ett räkigt inlägg

Skrivet:    ·  Allmänt
På vardagarna blir det inga direkta utsvävningar, man lagar ofta lite samma typ. Allafall jag. Enkelt och smidigt ska det va. Men man kan ändå behöva lite vardagstips. Räkor äts alldeles för sällan och kan varieras nästan hur mycket som helst. Här kommer lite räkiga tips som kanske kan va nåt! Paellan tar ju lite längre tid, men är verkligen värd all tid i världen.
 
#Tips1
Räkgryta
 
Skär paprika i bitar.
Fräs lite cayenne, chili och curry i olja. Häll på matgrädde och chilisås och låt koka upp.
Sänk värmen och låt det småkoka i 5 minuter.
Häll i paprikan och låt koka ytterligare 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Lägg till sist i räkorna och låt det koka upp så att räkorna blir varma och servera direkt. 
Serveras med ris.
 
 
#Tips2
hotprawn by abris2009
 
 
Skala räkor. Skala och hacka lök, skär paprika och selleri i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn grönsakerna några minuter. Tillsätt tomatpuré, tabasco, worcestersås och grädde. Pressa ca 1-2 msk lime över såsen, smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna strax innan servering och rör om. Garnera med dill och servera grytan med en limeklyfta.
 
 
#Tips3
Paella paellarecept
 
Finns ingen paella som pappas. Han är kung på den här! Paradrätt.
 
Hacka löken och pressa vitlöken.
Fräs löken i två msk olja i en gryta och slå på vinet. Lägg i musslorna. Lägg på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig. Ta upp musslorna och lägg på en tallrik att svalna. Fräs riset med saffran och vitlök i två msk olja. Tillsätt hönsbuljong lite i taget likt tillagning av en risotto. Koka på låg värme i 20 minuter, tillsätt lite av buljongen i taget och rör om. Plocka köttet av kycklingen och dela det i grova bitar.Strimla paprika och dela tomaterna. Fräs paprika, tomatbitar och ärter i två msk olja i en stor panna (som paellan ska serveras i). En wok funkar. Blanda i och fräs runt räkor, kräftstjärtar och kycklingkött. Tillsätt och rör i riset och blanda i resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Lägg på musslorna och garnera med citronklyftor.
 

 




DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR