Startsidan

Nytt!

Skrivet:    ·  Allmänt

Testade ett nytt recept igår. Kan rekommenderas, verkligen. Men gör en matigare bulgussallad med stekt paprika, lök, vitlök, majs och ruccula. Servera till fisken (som också kan stekas) och gärna en kall sås till. Jag rörde ihop en sås på lite matlagningsyoghurt, honung, salt, peppar och gräslök. Blev jättegott till.

Här kommer receptet:



Snabbrimmad torsk med örtrostade rödbetor

4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)

- 1 knippe rödbetor (à 400 g)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 100 g rökt sidfläsk
- citronklyftor till servering
- salt och peppar

Bulgursallad:

- 4 portioner bulgur
- 1 rödlök
- 30 g ruccola
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger

Gör så här:

  1. Tina torsken om den är fryst. Gnid in filéerna på båda sidor med salt. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med oregano, timjan, salt och peppar. Blanda runt. Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Bulgursalladen: Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen. Skala, dela och skiva rödlöken tunt. Lägg i en skål och blanda med olja och balsamvinäger. Tillsätt bulgur eller couscous och rucola strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Torka av fisken med hushållspapper. Ta ut plåten och lägg fisken bredvid rödbetorna. Krydda fisken med peppar. Sätt mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter, tills fisk och rödbetor känns färdiga.
  6. Ta under tiden bort svålen på fläsket och skär köttet i små tärningar. Knaperstek i en torr, het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Servera fisk och rödbetor med rödlöksbulgur, knaperstekt fläsk, citronklyftor och gärna skirat smör.

Supergott, men som sagt ändra lite i receptet så blir det ännu bättre! ;)




DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR